NRK Meny
Normal

Lover norsk ungdom luksus på Rhodos - havner i boligblokk

Med bilder fra et firestjernes hotell på nettsiden tilbyr et svensk selskap norske ungdommer festeferie på Rhodos. Nå advarer Rikke Tjemsland (18) andre mot å dra.

Bilder fra luksushotellet nettsiden The Beach Party reklamerer med / aircontidition med rust som var

Bilder fra luksushotellet nettsiden The Beach Party reklamerer med. Vantilatoren tilknyttet leiligheten den norske vennegjengen ble oppgradert til i lakk vann som fylte en hel bøtte over natten.

Foto: Skjermdump fra The Beach Party/Privat

For en uke siden landet Rikke Tjemsland og tre venner fra Sandnes på Rhodos etter å ha bestilt ferie gjennom den svenske nettsiden «The Beach Party».

Ungdommer på Rhodos-ferie

SKUFFET: 18-åringene Martin Vassøy, Sara Sørensen, Rikke Tjemsland og Vegard fra Sandnes ble skuffet over det som møtte dem på Rhodos.

Foto: Privat

På nettsiden reklamerer selskapet for partyreiser for ungdom med hotellbilder av et firestjerners hotell med spaavdeling, basseng, restaurant og nyrenoverte rom.

– Etter å ha sett bilder på nettsiden, trodde vi at vi skulle bo på det fine hotellet. Det var det ikke i det hele tatt, sier Tjemsland.

Snus på veggen, kloakk på balkongen

I stedet ble ungdommene plassert i en leilighet i en leilighetsblokk, der det bodde mellom 40 og 50 andre norske og svenske ungdommer.

Snusklyse på veggen

UDELIKAT: Vennene fant gammel snus klistret fast på veggen.

Foto: Privat

– Det hang snus på veggene, det luktet kloakk på balkongen, badekaret var helt svart og det hang matrester fast på kjøkkenbenken.

– Alle vi snakket med var like skuffet og bare ristet på hodet. Du forventer ikke å betale 3500 kroner per person for å få en kjempestygg og skitten leilighet.

Fikk tilbud om oppgradering

Et par måneder før reisen fikk Tjemsland en e-post fra selskapet med følgende tilbud: Ungdommene skulle bli oppgradert til en partysuite, helt gratis. Oppgraderingen viste seg å være å bo i leilighetsblokken i stedet for på firestjernershotellet.

Bildene på The Beach Partys nettside

NETTSIDEN: Her skal ungdommene bo, ifølge nettsidene til The Beach Party. Men selskapet benytter seg nå bare sjelden av hotellet på de nederste bildene.

Da ungdommene kom frem og klaget, var det ifølge Tjømsland ikke mulig å flytte eller å få pengene tilbake.

Lures trill rundt

Tjemslands mor, Hilde Ommundsen, har postet et innlegg på sin egen Facebook-side der hun advarer andre ungdommer mot å reise med «The Beach Party».

– Jeg kjenner at jeg er frustrert og sint. Dette er ungdommer som går på skole og som jobber litt ekstra for å spare opp penger til sin første tur alene. Jeg er sikker på at selskapet gambler på at ungdommene er uerfarne og usikre, og dermed tror de kan lure dem trill rundt, sier Ommundsen.

Ventilator på vegg

LAKK: Ventilatoren lakk så mye at det måtte settes en bøtte under som fylte seg i løpet av natta.

Foto: PRivat

Tjømsland angrer på at hun dro.

– Vi angrer sterkt på at vi ikke valgte å reise med et ordentlig reiseselskap. Jeg vil advare alle andre mot å gjøre det samme.

– Kan få erstatning

Salgsansvarlig og styremedlem Chris Missikos i «The Beach Party» mener vennegjengen ble oppgradert fordi leilighetene koster mer enn hotellrommene.

– Prismessig er hotellrommene billigere enn leilighetene, og derfor kaller vi det for en oppgradering. Gjestene får en større balkong, to soverom og eget kjøkken.

– Hva en oppgradering er, kan selvsagt være et tolkningsspørsmål. Vi opererer ikke med stjerner på leilighetene, slik som på hoteller, sier Missikos.

Han sier at når gjestene får tilbud om flytting til et annet overnattingssted, må gjesten selv aktivt takke nei til tilbudet. Noe annet anses som at man godtar tilbudet. Missikos sier at de ikke fikk endelig svar på tilbudet om oppgradering fra Rikke.

– Hvis vi hadde fått til svar fra henne om at «vi vil bo på Alexia», så hadde de selvfølgelig fått bo der, sier han.

Han sier også at når reisende bestiller reise hos dem, godtar de samtidig selskapets vilkår.

I fjor fikk selskapet klager på at hotellet krevde at det var stille etter klokken 23. Det er grunnen til at de som hadde booket hotell ble flyttet over til leilighetsblokken.

– I dette tilfellet har noe gått feil, og om dette beror på en misforståelse fra vår side, skal vi selvsagt ta den situasjonen med de berørte parter. Det kan bli aktuelt å betale en erstatning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger