NRK Meny
Normal

Ulovlig sprenging kan gi fengselsstraff

Det skjer trolig mye ulovlig sprenging og bygging i strandsonen som politiet ikke får vite om, og som ville ført til fengsselsstraff om det ble kjent, opplyser Økokrim.

Det skjer trolig mye ulovlig sprenging og bygging i strandsonen som politiet ikke får vite om, og som ville ført til fengsselsstraff om det ble kjent, opplyser Økokrim.

VIDEO: Flere kubikkmeter er sprengt ut langs kysten ved Tjøme. (Foto: Ketil Kern)

I Tjøme har kommunen anmeldt en hytteeier for å ha sprengt vekk deler av et svaberg.

Kommunen ser på sprengningsjobben som et så alvorlig inngrep at de fredag leverte en anmeldelse til politiet.

– Svabergene er av stor verdi for oss, og vi prøver å oppdra barn og unge til å ikke en gang tenne et lite bål og grille en pølse, fordi man kan skalle litt av et svaberg. Og her har man sprengt ut mange kubikkmeter, og det er uopprettelig for all fremtid, sier rådmann Christine Norum.

– Strafferammen slik den er nå er sannsynligvis noe liten. Nå er det adgang til å gi bøter, men bøtene blir vel for små i forhold til den kriminaliteten vi tror er begått her. Så her må vi vurdere om bøtene skal gis i forhold til inntekt og formue, det kan jo svi litt mer, sier ordfører John Marthiniussen.

Les også: Åtte av ti får bygge i strandsonen

Vil sende signal

Det er næringslivstopp og kosmetikkarving Hermine Midelfart som eier eiendommen. Hun fikk byggetilllatelse av Tjøme kommune for å bygge en ny hytte på eksisterende grunnmur, under betingelse av at det ikke ble foretatt sprengninger.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

Midelfart skriver i en epost til NRK at de gikk gjennom tillatelsen, og at de ikke fant noe forbud om sprengning. De mener det utvendig ikke vil bli noen endringer på terrenget.

Økokrim vil ikke uttale seg om saken i Tjøme, men sier de generelt ser svært alvorlig på inngrep i strandsonen.

– Det er ikke noe mål i seg selv at folk dømmes til fengselsstraff, men fengselsstraff er viktig for å signalisere at samfunnet ser alvorlig på en type lovbrudd, sier politiadvokat Aud Ingvild Slettemoen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger