NRK Meny
Normal

Raymond Johansen: Uinteressant hvem som visste hva

Raymond Johansen vil ikke kommentere om noen drar politiske fordeler av å melde fra om at Roger Ingebrigtsen hadde et forhold til en 17 år gammel jente.

Raymond Johansen vil ikke kommentere om noen drar politiske fordeler av å melde fra om forholdet som Roger Ingebrigtsen hadde med en 17 år gammel jente for åtte år siden.

Raymond Johansen: Uinteressant hvem som visste hva

Generalsekretær i AUF, Tonje Brenna

Statsministerens rådgiver, Tonje Brenna, meldte fra om Ingebrigtsen-saken.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tidligere i dag ble det kjent at det var statsministerens rådgiver, Tonje Brenna, som meldte fra om forholdet til partiets ledelse.

Dette kom frem i Arbeiderpartiets egen logg, som ble publisert på partiets nettside.

Partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen sier det var riktig å publisere denne loggen i dag fordi det har vært mange spekulasjoner om hvem som er kilden til informasjonen om forholdet.

Har kjent hverandre lenge

Tonje Brenna er samboer med Martin Henriksen, og nå som Ingebrigtsen er ute, kan han rykke opp til førsteplass på stortingslisten til Troms Ap. Brenna har også kjent den nå 25 år gamle kvinnen i lengre tid.

Likevel ble forholdet mellom Ingebrigtsen og kvinnen offentlig kjent først fredag, rett før kampvoteringen i Troms Ap.

– Det viktigste for meg er at informasjonen har kommet frem. Hvem som har visst hva, er for meg uinteressant. Det interessante er at vi har fått informasjon, og at vi på bakgrunn av det handler på en ryddig måte, sier Raymond Johansen.

R. Ingebrigtsen

Roger Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær fredag.

Gjorde det eneste riktige

Han mener Brenna gjorde det eneste riktige.

– Hun informerte oss om hva hun visste. Deretter har hun ikke hatt noe med saken å gjøre. Den er håndtert av meg, sier Johansen til NRK.

Johansen sier at det som er viktig, er at Roger Ingebrigtsen valgte å trekke som statssekretær, i tillegg til sitt kandidatur stortingsrepresentant, på bakgrunn av den informasjonen som kom frem.

Kvinnen, som Ingebrigtsen har hatt et forhold til, og Brenna har kjent hverandre lenge. Hvorfor kommer denne informasjonen først nå?

– Det er egentlig helt irrelevant. Jeg valgte å følge opp saken på bakgrunn av den informasjonen som kom frem. Om det hadde skjedd samme dag som nominasjonen i Troms, to dager senere eller en uke før, var jeg nødt til å gå videre med saken, sier Johansen og legger til at han mener det var helt riktig av Ingebrigtsen å trekke seg.

Ap fikk juridisk bistand

Raymond Johansen har hatt flere samtaler med kvinnen Ingebrigtsen hadde et forhold til i løpet av uka.

«I flere samtaler med RJ sier jenta at hun ikke ønsker å anmelde saken, blant annet av hensyn til egen anonymitet. Hun ønsker heller ikke at partiet anmelder saken,» står det i loggen.

– Vi ønsker å være ryddige, og har hatt juridisk bistand underveis. Det er ingen av de rådene vi har fått som tilsier at vi ikke kan etterkomme jentas ønske, sier Johansen.

Han mener dette er en veldig krevende sak for partiet.

– Det var riktig av Tonje Brenna å melde fra om at Roger Ingebrigtsen hadde hatt et forhold til en en 17 år gammel jente, sier partisekretær i Arbeiderpartiet Raymond Johansen.

Raymond Johansen: Brenna gjorde det eneste riktige

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger