Uenighet om størrelse, bistand og grønt skifte

Først satte samarbeidspartiene frist til fredag med å bli ferdig med forhandlingen. Så flyttet de fristen til mandag. Nå er håper de å bli ferdig med statsbudsjettet i løpet av uken.

Svein Flåtten (H) (t.h.) og Andreas Limi (FrP) på vei ut av forhandlingsmøte

Svein Flåtten (H) (t.h.) og Andreas Limi (FrP) på vei ut av forhandlingsmøte.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

– Nei.

Hans Andreas Limi, finanspolitisk talsperson for Frp, svarte kontant da han ble spurt om Fremskrittspartiet kan være med på å øke både bensin- og dieselavgiften etter at forhandlingsmøtet var ferdig mandag kveld.

Kan dere være med på å øke enten bensin- eller dieselavgiften?

– Det trenger jeg ikke svare på én gang til. Det ser jeg som helt utelukket, og det ligger heller ikke på bordet så langt, sa Limi.

Én times forhandlinger uten enighet

Regjeringspartiene Høyre og Frp møtte sentrumspartiene Venstre og KrF til nye forhandlinger om statsbudsjettet like etter klokken åtte mandag kveld.

En drøy time senere kom de ut igjen på gangen.

Uten avtale i boks.

– Det er så kjedelig med disse forhandlingene at alt er avhengig av alt, og ingenting er klart før alt er klart. Derfor er det håpløst å kommentere hvor man står i slike forhandlinger, men vi ser konturene av en avtale, sa Terje Breivik, finanspolitisk talsperson i Venstre, da han forlot møtet.

Fortsatt uenige om hvor stort budsjettet skal være

Limi bekreftet at partene ikke har klart å bli enige om rammen for statsbudsjettet, men at man nærmer seg enighet på dette avgjørende punktet. Han sier også at inndekning er blant utfordringene i forhandlingene.

Han sa også at noen hovedelementer er sentrale.

Dette gjelder blant annet bistand, som er spesielt viktig for KrF, og grønt skifte som er viktig for begge sentrumspartiene.

– Jeg håper at vi nå kan få en løsning før fredag, men vi vet at vi har noen dager på å finne noen gode løsninger alle kan stille seg bak, sa Limi på vei ut av møtet.

Til stede på møtet var også finanspolitisk talsperson Svein Flåtten i Høyre og Hans Olav Syversen i KrF.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger