Tysk mann pågrepet for forsøk på å hacke konferanse i Oslo

En tysk miljøaktivist (27) er pågrepet av politiet rett før havkonferansen «Our Ocean» startet i Oslo. Han forsøkte å hacke konferansens datanettverk for å overta skjermen under konferansen.

Hav

Det var i forkant av havkonferansen Our Ocean at mannen ble pågrepet natt til tirsdag. Konferansen pågår nå i Oslo sentrum.

Illustrasjon: Ole Andreas Bø

Aktivisten ble pågrepet da han forsøkte å komme seg inn i konferansesalen. 27-åringen er tysk statsborger, er avhørt og er i politiets varetekt.

Forsøk på hacking

Han forsøkte da å koble seg opp mot konferansens datanettverk i den hensikt å skulle overta skjermen under konferansen, opplyser Ole Rasmus Knudsen, som er påtaleleder ved Seksjon for finans- og spesiallovgivning i Oslo politidistrikt.

Politiet har tekniske funn som tilsier at miljøaktivisten ville framføre et budskap på konferansen.

Mannen har vedtatt en bot på 10.000 kroner for forsøk på inntrengning i dataanlegg. Politiet arbeider nå med å få ham utvist fra landet.

Samler folk fra hele verden

Det er statsminister Erna Solberg og den norske regjeringen som er vertskap for Our Ocean-konferansen i Oslo, som samler næringslivsledere, politikere og forskere fra hele verden.

Åpningen av havkonferansen ble foretatt av utenriksminister Ine Eriksen Søreide sammen med Erna Solberg.

Ifølge VG, bekrefter nå Greenpeace at de sto bak, da en tysk aktivist ble pågrepet.

Aktivisten skulle ta over skjermer på den internasjonale klimakonferansen Our Ocean, for å spre budskapet om at Norge må verne mer av sitt hav, sier Halvard Raavand i Greenpeace Norge til VG.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger