Tybring-Gjedde: – Frp må ut av regjering

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener de har blitt sviktet av sine samarbeidspartier og vil ha Frp ut av regjering. Stortingsgruppa sitter nå samlet til et ekstraordinært møte.

Christian Tybring-Gjedde

Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde vil råde stortingsgruppa til å gå ut av regjering.

Det stormer i Fremskrittspartiet etter at et flertall på Stortinget ble enige om den såkalte Syria-avtalen i går.

Nå sitter de samlet for å diskutere hvordan de skal vurdere innholdet i avtalen. Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde mener de har blitt sviktet av Høyre, KrF og Venstre.

– De har inngått en avtale som går utover den samarbeidsavtalen vi hadde. Det er å svikte partiet, sier Tybring-Gjedde som ønsker et ekstraordinært landsstyremøte.

– Jeg gjør det som er best for landet mitt, det er det jeg er satt til å tjene. Og da mener jeg det er best å la Frps fylkesledere avgjøre hvorvidt vi skal sitte i regjering.

– Bør Frp gå ut av regjering?

– Ja, det er mitt råd.

Ordknapp ledelse

Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen samler stortingsgruppa si igjen i dag for å diskutere Syria-avtalen.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen var ordknapp da hun ankom Fremskrittspartiets partikontor.

– Det er naturlig at stortingsgruppa til Fremskrittspartiet får anledning til å drøfte avtalen i sin fulle bredde. Den kom i går på et tidspunkt hvor vi satt og diskuterte helt andre saker.

Mer vil ikke hun si før etter at det ekstraordinære gruppemøtet er ferdig. Parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik ville heller ikke mene noe om hva Frp bør gjøre fremover.

– Gruppemøtet skal behandle hvordan vi skal stemme over de ulike delene av avtalen. Jeg forholder meg til at vi er imot denne avtalen som er fremforhandlet, så er det gruppemøtet vårt som skal bestemme hvordan vi skal ta stilling til den.

– Mener det vil komme 20.000

Tybring-Gjedde har lenge vært på sidelinja i Frp når de diskuterer innvandringsspørsmål. Han mener partiet i regjering ikke har vært strenge nok, og har bedt om å bli fristilt i disse sakene.

Derfor var det kanskje ikke overraskende at han i går var raskt ute med å kritisere enigheten om at Norge skal ta imot 8.000 syriske kvoteflyktninger.

– Jeg synes det er helt tragisk for landet. Islamsk innflytelse på det norske samfunnet kommer til å bli ytterligere forsterket, var kommentaren.

Han mener det reelle tallet ikke blir 8.000 flyktninger, men snarere 20.000 flyktninger over tid om man regner med familiegjenforening.

– Det er på størrelse med Kongsberg eller Molde by, og vil få enorme konsekvenser.

Sandberg: – Vil kun komme 800

Per Sandberg

Frp-nestleder Per Sandberg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I motsatt ende finner vi Frp-nestleder Per Sandberg. Han mener det eneste sikre med enigheten, er at det kun vil komme 800 ekstra kvoteflyktninger neste år.

– Det eneste som er klart i denne avtalen er at det skal tas imot 3.000 syriske flyktninger i 2016. I år, i 2015, er den totale kvoten 2120. Det betyr at den totale kvoten øker med 880 neste år, sier Sandberg til NRK.

Han mener likevel at det han sier og det Tybring-Gjedde sier, samsvarer.

– Jeg viser til avtalen og hva som er konkret. Alt annet enn 3.000 syriske flyktninger har et forbehold i avtalen. Men blir ambisjonen, som Støre sa i går, en realitet, da har Tybring-Gjedde helt rett.

Saken oppdateres!

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger