Normal

Tybring-Gjedde om Hagen-utspill: – Lei av at man stigmatiserer

Etter København-terroren spør Carl I. Hagen på Facebook om hvor støtten til Pegida-talsmann Max Hermansen var, da han ble truet og sykmeldt etter islamkritikken. Frps Christian Tybring-Gjedde støtter utspillet.

Carl I Hagen gratuleres av christian tybring gjedde etter å ha vunnet kampvoteringen mot Camilla Wil

STØTTER HAGEN: Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at ytringsfriheten må også gjelde for Max Hermansen, og at dette er beskjeden i Carl I. Hagens Facebook-melding. Her gratulerer Tybring-Gjedde Hagen etter at han vant kampvoteringen i Oslo Frp i fjor.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tidligere Frp-leder Carl. I Hagen og nåværende gruppeleder for Frp i Oslo engasjerer seg ofte i samfunnsdebatten. Denne gangen kommer han med sin støtte til Pegida-talsmann Max Hermansens rett til å ytre seg, og et stikk til hvordan vi bruker ytringsfriheten.

Følgende melding ble lagt ut på Carl I. Hagen sin offentlige Facebook-profil mandag ettermiddag:

Flott seremoni fra Danmark etter en islamists myrderier. Alle stiller opp! Veldig bra! Hvor er dere alle når det gjelder Max Hermansen i Oslo som måtte sykemelde seg fordi han ble truet av muslimske elever som ikke likte hans private og personlige synspunkter om Islam på Facebook? Må Max Hermansen bli drept før befolkningen våkner når det gjelder snikislamifiseringen og den voksende ettergivenhet for press fra ulike islamske pressgrupper i skole, høyskoler, universiteter og arbeidsliv? Når det gjelder pressen med VG i spissen. Sov godt videre!

Carl I. Hagen

– Et ensrettet løp i Norge

Carl I. Hagen

KRITISK: Gruppeleder for Fremskrittspartiet i Oslo, Carl I. Hagen spør om Max Hermansen må bli drept før befolkningen våkner.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

En som har markert seg i debatten om ytringsfrihet den siste tiden er Frps stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som støtter Hagen-utspillet.

– Bakgrunnen for kommentaren til Hagen er at alt er et ensrettet løp i Norge. Det viser hvor vanskelig det er å ha et mangfold i debatten. Ytringsfriheten må også være for Max Hermansen. Jeg er lei av at man stigmatiserer enhver som måtte mene noe annet enn det store flertallet, sier han, før han kommer med en utfordring til NRKs journalist:

– Finn en journalist som er enig i det Carl I. Hagen skriver, så skal du få 100 kroner.

Les også: Tybring-Gjedde gir opp innvandringspolitikk

– Ordene varmer

Max Hermansen

GLAD FOR STØTTEN: Pegida-talsmann Max Hermansen sier at støtten fra Carl I. Hagen varmer.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Pegida-talsmann Max Hermansen setter pris på ordene fra Carl I. Hagen.

– Det er veldig hyggelig å få den støtten fra Hagen. Jeg får støtte fra veldig mange personer. Den varmer selvfølgelig sterkt, sier han.

Hermansen mener at man burde hørt på Hagen for 20 år siden.

– Hadde man hørt på ham for 15–20 år siden, så hadde det ikke vært nødvendig å utsette meg for det jeg nå utsetter meg for. Han prøvde virkelig å få det norske samfunnet til å forstå at å bringe så mange muslimer til Norge, ville medføre en hel del problemer. Nå har det blitt over 200.000 muslimer i Norge og problemene er store, sier han.

– Hvor er kommentatorene?

I et intervju med NRK tirsdag understreker Hagen sitt budskap:

– Max Hermansen er litt mobbet av muslimske elever ut av sin jobb. Og da er det øredøvende stillhet fra de som vanligvis står opp for ytringsfriheten. Hvor er kommentatorene? Harald Stanghelle, Arne Strand, Marie Simonsen i Dagbladet, Hanne Skartveit i VG. De burde jo stått opp for hans rett til å hevde sine meninger, sier Hagen.

Slik så Hagens melding på Facebook ut:

Carl I. Hagen om Max Hermansen

Det var denne meldingen Carl I. Hagen publiserte på den offisielle Facebook-profilen sin mandag ettermiddag.

Foto: Skjermdump
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger