Tybring-Gjedde om landsstyremøtet: - Kan bli avgjørende

På vei inn i Fremskrittspartiets ekstraordinære landsstyremøte sa Christian Tybring-Gjedde at de neste timene vil bli spennende. Frps medlemmer håper på en seier, men ungdomspartiene til Venstre og KrF sier deres moderparti ikke har noe å gi i bompengesaken.

Christian Tybring-Gjedde

Sentralstyremedlem Christian Tybring-Gjedde.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Det ekstraordinære landsstyremøtet til Fremskrittspartiet er nå i gang.

På vei inn i møtet bekreftet partileder Siv Jensen overfor Dagbladet at hun skulle legge frem en skisse for hvordan de kan løse bompenge-problemet.

– Nå skal jeg legge fram en skisse og gå igjennom den. Jeg gleder meg veldig til å diskutere med partikollegene, sa Jensen like før møtet startet klokken 13.

– Det er et forslag til skisse til en enighet mellom de fire partiene, sa hun til avisen.

Ifølge NRKs opplysninger er hovedgrepet i skissen å skalere ned byvekstavtalene. Samtidig skal økte statlige midler bidra til kollektivsatsningen. Mye av pakken skal først få virkning på budsjetter fremover i tid, får NRK opplyst.

Frp får etter det NRK forstår ikke fullt gjennomslag for kravene landsstyret stilte. Men en Frp-kilde håper at flertallet i landsstyret likevel vil akseptere pakken.

Christian Tybring-Gjedde ankom møtet på sykkel

Christian Tybring-Gjedde ankom møtet på sykkel, og sier møtet kan bli avgjørende.

Carl I. Hagen har kommet til Frps ekstraordinære landsstyremøte

Carl I. Hagen sier det blir et viktig møte, og håper på en avklaring.

Unge Venstre: - Urealistiske krav

– Når de stiller seks helt urealistiske krav, regner jeg med at de nå samles igjen for å få beskjed om at det ikke gikk. Venstre har gitt beskjed om at de ikke har noe å gi, og nå må Siv Jensen gå tilbake til sine egne å si hun tapte for Venstre, sier leder i Unge Venstre, Sondre Hansmark, om Frps landsstyremøte i dag.

– Denne posisjonen har de satt seg selv i, den får de løse slik de ønsker.

Sondre Hansmark Unge Venstre

Sondre Hansmark, leder i Unge Venstre

Foto: Hans Cosson-Eide / NRK

Han sier han ikke har noe ønske om at hans moderparti skal havne i regjeringskrise, men at det viktigste for han er at det holdes fast ved den politikken regjeringen har i dag.

– Vi har strukket oss langt, og Frp har strukket seg langt. Vi vil gjerne fortsette, men ikke for enhver pris, sier han.

Nestleder i Frp, Terje Søviknes, sier han er optimistisk før møtet.

Nestleder i Frp, Terje Søviknes, sier han er optimistisk før møtet.

KrFu: – KrF har ingenting å gå på

KrFu, som er ungdomspartiet til Kristelig Folkeparti (KrF), sier det er opp til Frp å bestemme, men at hun mener de er mest tjent med å bli i regjering.

– Men mitt budskap til Krf er at vi har ingenting å gå på, og jeg er ikke villig til at Krf skal gi etter i disse tingene, sier leder Martine Tønnessen, og peker på regjeringsplattformen partiene inngikk i januar.

Leder i KrFU: Martine Tønnessen

Leder i KrFU: Martine Tønnessen.

Foto: Mathilde Pettersen

– Kan dere styre uten Frp i regjering?

– Jeg håper Frp fortsetter i regjering. Så lenge ikke Frp peker på Jonas Gahr Støre som statsminister, er det Erna Solberg flertallet på Stortinget peker på, sier hun.

Unge Høyre: – Man må gi og ta litt

1. Nestleder i Unge Høyre, Daniel Skjevik Aasberg, som vikarierer som leder for Sandra Bruflot, gjør oppmerksom på at det er fire forskjellige partier, som har ulik politikk.

– Men Erna er en god forhandler, og har forhandlet mellom disse partiene i seks år og funnet gode løsninger. Det er jeg sikker på at hun kommer til å gjøre denne gangen også, sier Aasberg.

Daniel Skjevik-Aasberg er bekymret for at flere kvier seg for å ta debatten på grunn av hets.

Daniel Skjevik-Aasberg, 1. nestleder i Unge Høyre.

Foto: Thordis Haugen / Høyre

Han sier man i et samarbeid må gi og ta litt.

– Også utenfor regjeringsforhandlinger som Granavolden og Jeløya?

– Uavhengig av regjeringsplattformen, er det som nå har skjedd. Granavoldplattformen er et styringsverktøy, sier Aasberg.

Fremskrittspartiets Ungdom (Fpu) sier de ikke ønsker å kommentere på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT

Siste meldinger