TV-fotograf fra USA ebola-smittet

En amerikansk TV-fotograf er blitt smittet av ebola i Liberia, ifølge fjernsynsstasjonen NBC. Epidemien har nå krevd over 3300 menneskeliv.

En mann blir desinfisert av en helsearbeider i Liberia

En mann blir sprøytet med desinfeksjonsmiddel etter å ha fraktet en person med ebolasymptomer til et sykehus i Monrovia i Liberia.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Mannen vil bli fløyet tilbake til USA.

33-åringen jobbet som frilanser for NBC og begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken. Torsdag ble han testet for ebola av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser, og kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

– Vi gjør alt vi kan for å sørge for at han får best mulig behandling. Han vil bli fløyet tilbake til USA for å få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier NBC News sjef Deborah Turness.

Fjerde amerikaner som smittes

Ebola sprer seg gjennom kontakt med kroppsvæsker som spytt og blod, og kan forårsake indre blødninger og død som følge av nyre- og leversvikt.

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

Flere andre NBC-journalister som har jobbet med 33-åringen, vil også bli sendt tilbake til USA hvor de vil bli satt i karantene for en periode. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av de andre er smittet.

Laster Twitter-innhold

Dødstallene stiger

Ebolaepidemien er den verste siden sykdommen ble oppdaget i 1976.

Liberias president Ellen Johnson Sirleaf sa onsdag denne uken at utbruddet som har herjet landet viser tegn til å stabilisere seg.

Samtidig oppjusterte Verdens helseorganisasjon (WHO) dødstallene. Så langt har utbruddet tatt minst 3338 menneskeliv.

De vestafrikanske landene Liberia, Guinea og Sierra Leone er hardest rammet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger