NRK Meny
Normal

TV-danseren: – Hun virket veldig frempå

OSLO TINGRETT (NRK): Den voldtektsdømte TV-danseren nekter for å ha dopet ned og voldtatt en britisk kvinne hjemme hos seg selv i 2013.

TV-danser tiltalt for voldtekter

Det er satt av tre uker til saken i Oslo tingrett.

Foto: Edin Babic / NRK

Rettssaken mot 37-åringen startet tirsdag. Han nektet da straffskyld for ni nye voldtekter i perioden 2002 til 2013.

Les: Skal ha voldtatt mens han ventet på voldtektsdom
Les: Voldtektsdømt danser nekter for nye voldtekter

Onsdag innledet tiltalte sin forklaring. Han forklarte seg først om en episode der en britisk kvinne hadde avtalt å overnatte hos ham i tre netter.

Tiltalte hadde en profil på en nettside som tilbyr privat overnatting til ukjente, og hadde gjort klart et gjesterom til kvinnen og barna hennes.

Hevder han avviste kvinnen

Kvinnen har forklart at hun ble dopet ned og voldtatt mens barna var på gjesterommet. 37-åringen var da allerede dømt for to voldtekter.

37-åringen forklarer at han hjalp til med å legge barna på gjesterommet, før han og kvinnen delte en flaske vin og satt og pratet utover kvelden. Han hevder kvinnen kom lettkledd ut i stuen etter å ha dusjet, og at hun forsøkte å kysse ham.

– Hun virket veldig frempå, og det var litt rart. Så jeg stoppet det, sier han.

Han hevder han fortalte kvinnen at det var uaktuelt, blant annet fordi han nettopp hadde vært involvert i en overgrepssak.

– Hele hendelsen fra hun satt seg ned varte vel totalt i 2-3 minutter. Jeg fikk et kyss på munnen, og da var det stopp, sier han.

Da ble kvinnen «sur og furt», og gikk og la seg, hevder han. Kvinnen skal ha forlatt leiligheten dagen etter for å finne et annet sted å bo, og tiltalte hevder han ikke hørte noe mer fra henne etter det.

– Kan være sexavhengig

Han nekter for å ha puttet noe i glasset til kvinnen, og mener politiet fint kunne ha undersøkt alle legemidler han hadde i leiligheten.

Aktor mener tiltalte kan ha brukt rohypnol, men 37-åringen sier han bare har brukt beroligende legemidler på egen hånd.

Tiltalte mener anmeldelsen og hendelsen er «fabrikkert», og at kvinnen har endret forklaring flere ganger. Han vedgår imidlertid at forklaringen ligner på flere av de andre forholdene han er tiltalt for.

– Jeg synes det er relativt drøyt. Jeg har hørt mange forskjellige versjoner, men kjenner meg ikke igjen i hennes forklaring, sier han.

På spørsmål fra aktor svarer han at han godt kan være sexavhengig.

– Jeg har ikke fått noen diagnose, men jeg kan ikke nekte for at jeg kanskje har oppført meg som en rundbrenner, sier han.

37-åringen sier han har blitt slått ned i fengsel ved to anledninger.

– På grunn av media har de andre innsatte fått med seg hvem jeg er. Det er ikke akkurat populært å sitte inne for dette, sier han.

Tidligere dømt

Mannen har tidligere drevet et eget eventbyrå og har hatt en rekke jobber i eventbransjen, blant annet danset på TV for NRK og TV2. Mannen skal ifølge aktor ha brukt jobben til å komme i kontakt med flere av kvinnene.

Mannen sitter allerede i fengsel dømt for to andre voldtekter. Danseren ble pågrepet i mai 2013, og varetektsfengslet måneden etter. To av voldtektene skjedde mens den forrige rettssaken pågikk, ifølge tiltalen.

37-åringen erkjenner ikke straffskyld for voldtektene, men erkjenner at han har oppbevart narkotika.

– Det er flere av kvinnene han aldri har møtt. Det er forskjellig oppfatning av hva som har skjedd, sa forsvarer Djordje Borojevic til NRK tirsdag.

Danseren er også tiltalt for å ha mishandlet sin tidligere samboer fysisk og psykisk over åtte måneder. Dette erkjenner han ikke straffskyld for i retten.

Han mener fortsatt han er uskyldig dømt for de to første voldtektene, og har anket til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Les: Voldtektsdømt TV-danser siktet for nye overgrep
Les: Voldtektsdømt TV-danser tiltalt på nytt

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger