Tusener var uten strøm i Asker, Røyken og Hurum etter trafobrann

Store deler av Asker, Røyken og Hurum var uten strøm i morgentimene etter en brann i en trafo i Slemmestad i natt.

110-sentralene i Oslo og i Sørøst meldte at nødetatene ble varslet om brannen i Slemmestadveien i Røyken i Buskerud kl. 4.53.

– Den ble raskt slukket, men trafoen forsyner store deler av Røyen med strøm og de er nå uten, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sørøst politidistrikt til NTB.

Også nabokommunene Hurum og Asker ble rammet.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange som er uten strøm, men jeg har inntrykk av at det er veldig store deler av Asker. Vi har fått veldig mange telefoner, sa vaktkommandør Rune Elstad ved Oslo 110-sentral.

Laster Twitter-innhold

Mange har fått strømmen tilbake

Det bor nær 22.000 i Røyken, litt over 60.000 i Asker, og drøyt 9300 i Hurum. Rundt klokken 05.10 i morgentimene mistet 12 280 Hafslund-kunder strømmen, forteller kommunikasjonsdirektør i Hafslund, Morten Schau.

– Det kobles nå inn, så veldig mange vil nok få strømmen tilbake forholdsvis raskt, sier han.

Klokken 07.00 var det i overkant av 4000 som fremdeles ikke hadde fått tilbake strømmen. Klokken 10.00 kunne Hafslund melde at alle har fått strømmen tilbake.

Ikke bare privatpersoner og bedrifter mistet strømmen i morgentimene, også Oslofjordtunnelen manglet strøm i halve tunnelen og måtte stenge i begge løp. Den er nå åpnet igjen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT

Siste meldinger