Trosser legenes anbefaling

Flere steder i Oslo startes det i dag opp babysvømming - stikk i strid med rådene fra helsepersonell.

Babysvømming
Foto: L. M. Otero, LM OTERO

På bakgrunn av oppdagelsen av parasitter i vannet i Oslo, oppfordrer nå helse- og velferdsetaten i Oslo til å utvise forsiktighet i forbindelse med vann.

Les: Kommuneoverlegens råd

Tidligere i dag ble det kjent at flere kan være smittet av giardia-bakterien.

Les: Familie smittet av Giardia

Svelger vannet

Blant annet anbefales det å ikke sende barna på svømming, da bassengvann kan være smittebærende. Spesielt babyer og små barn frarådes å delta på svømming ettersom de ofte svelger mye vann.

Smittevernoverlegen i Oslo sier imidlertid at det er trygt å bade i Oslo kommunes badeanlegg. Men babysvømming frarådes likevel av kommunelegen.

 

Likevel velger "Badenymfene", som er en av mange kurstilbydere innenfor babysvømming, å gjennomføre dagens babysvømming som normalt. Firmaet holder kurs flere steder i Oslo.

Her er tekstmeldingen som ble sendt ut til foreldrene til barna som skal på svømming i dag:

Hei. Vi minner om at Babysvømmingen går som normalt i dag. Når det gjelder denne parasitten ble den påvist tirsdag i forrige uke, og vi har brukt vann til i går. (til nå, ingen smittede). Og bassenget er ikke fyllt på med nytt vann. Det resirkuleres, og blir tatt prøver av daglig… :-) Dette bare til info. Ses på svømming . Cathrine :-)

Cathrine Skovli, kursholder "Badenymfene" / NRK

Cathrine Skovli i "Badenymfene" bekrefter til nrknyheter.no at kursene vil gå som planlagt trass i advarslene fra helse- og velferdsetaten.

- Vi holder åpent så lenge bassenget holder åpent, sier Skovli til NRK.

Andre holder stengt

Andre firmaer som driver med babysvømming er langt mer tilbakeholdne.

"BabySwim" på Hovseter velger å holde stengt på grunn av smittefaren, men ikke på grunn av bassengbakterier, men på grunn av dusjvannet.

Christin Kjosmoen, som driver babysvømming for "Neptuns barn", får ikke vann fra Maridalsvannet, og kjører som vanlig, men hadde avlyst dersom dette var tilfelle.

- Det er klart jeg setter sikkerheten i høysetet når vi har med barn å gjøre. Jeg hadde avlyst umiddelbart, sier Kjosmoen til nrknyheter.no.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger