NRK Meny
Normal

Tror på Sabeltann-effekt for kinoene

Etter en treg kinosommer på Sørlandet ser kinoene frem til å få Sabeltann på lerretet.

Fønix kino, Kristiansand

Kristiansand kino hadde 1560 fler besøkende i juli i år enn juli i fjor.

Foto: Svein Sundsdal/NRK

Kinosjef Erlend Korsgaard på Arendal Kino sier denne sommeren har vært på det jevne, med et besøkstall litt under det de hadde budsjettert med.

– Sommeren er ofte en meget god tid for kinoene. Men i år kan det virke som om været har vært for fint for kinoen. Men også filmene denne sommeren har bidratt til dårligere besøk enn ellers, sier Korsgaard.

I juli har 9532 besøkende vært på kino i Arendal. Juli i fjor var 9714 innom kinoen. Den best besøkte filmen sist måned var «22. Jump street».

Kinosjefen i Arendal har stor tro på kinohøsten.

– Sabeltann-filmen blir garantert godt besøkt. Selv gleder jeg meg veldig til de to norske filmene «Beatles» og «Børning», sier Korsgaard.

Godt fornøyde

I Grimstad har publikumstallet variert litt. I juli hadde de besøk av 3045 publikummere, som er 432 mindre enn i juli fjor. men på de store filmene har kinoen hatt godt med besøk.

– Det er veldig væravhengig. Hvis det kommer et regnskyll utover ettermiddagen så kommer folk på kino. Hvis det er fint vær så sitter de vel heller ute, forteller PR og markedsansvarlig ved Grimstad kino, Morten Agnor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kaptein Sabeltann

Kinoene på Sørlandet håper at filmen om kaptein Sabeltann kommer til å trekk mange folk.

Foto: Trond Solberg / Scanpix

Årets kinosommer var spådd å bli litt lav, men i Grimstad har de ikke merka noe til dette.

– Vi er godt fornøyde. Det gikk litt bedre enn vi trodde, sier Agnor.

Han har også god tro på at den nye filmen om kaptein Sabeltann og forventer full sal til premieren som er 26. september.

– De første animasjonsfilmene med Sabeltann gikk veldig bra her i Grimstad, og det er jo veldig lokal forankring i filmen. Så det tror vi blir veldig bra altså.

Store forventninger til publikum

I løpet av juli hadde Kristiansand kino besøk av 23 161. Det er 1560 fler enn i fjor på samme tid.

– Alt i alt er vi sånn passe fornøyd. Vi er på budsjett, og totalt sett så ligger vi bedre an enn i fjor sommer, sier kinodirektør Kim Skarning Andersen.

Han har store forventninger både til filmen om Sabeltann, men også til publikummet.

– Vi er jo i Sabeltanns rike her på Sørlandet, så jeg tror og håper at dette blir årets kinosuksess i Norge, sier han.

Til høsten blir det fler nye norske filmer å se på kino. Men Skarning Andersen har tro på at Sabeltann kommer til å bli den største filmen på norske kinoer i år.

– Jeg tror også den kommer til å slå mange av de store Hollywood-produksjonene. Så vi har store forventninger til publikum, avslutter kinodirektøren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger