NRK Meny
Normal

Tror nordmenn i Sharm el Sheik kan få reise hjem søndag

Nordmenn som skal hjem fra Sharm el Sheik den nærmeste tiden, får forhåpentligvis reise hjem som normalt på søndag. – Det avhenger av lokale tiltak og UDs vurderinger, sier daglig leder i turoperatøren Amisol.

slydal2

SPENT: Tom Ole Slydal (51) fra Sandefjord er en av 141 nordmenn som er på ferie i Sharm el Sheik gjennom reiseoperatøren Amisol. Han er spent på om hjemreisen søndag kommer til å gå som normalt, etter nyheten om at det russiske flyet som styrtet trolig hadde en bombe om bord.

Foto: Privat / Hussein Talal (AP)

– Det er forferdelig å tenke på at det ble plassert en bombe på flyet. Vi har fått høre at flere flyselskaper hverken vil reise inn eller ut her, så vi er spente på hva som skjer med hjemreisen, sier Tom Ole Slydal (51) fra Sandefjord.

Han er på ferie i Sharm el Sheik i Egypt, og skal etter planen reise hjem til Norge på søndag.

Flyplassen Slydal og 140 andre nordmenn skal dra fra, er den samme som det russiske flyet som kan ha hatt en bombe om bord lettet fra lørdag morgen.

Venter på svar

Gunder Moe, daglig leder i Amisol, sier de reisenede med selskapet nå har blitt kontaktet av sine reiseledere. Selskapet har over 400 gjester fra Danmark og Norge i Sharm el Sheik.

Gunder Moe, Amisol Reiser

VENTER PÅ UDs KONKLUSJON: Gunder Moe, daglig leder i Amisol Reiser, avventer UDs konklusjon før han avgjør om de vil endre reiseplanene for sine kunder. – Jeg regner med at sikkerheten skjerpes, sier han til NRK.

Foto: Mari Reisjå / NRK

– I morgentimene har disse blitt kontaktet av sine reiseledere, og tilbakemeldingene fra gjestene har kun vært positive, sier Moe.

– Kan turister risikere å bli værende lenger enn planlagt?

– Vi flyr hjem på søndag som normalt, med mindre egyptiske myndigheter eller det norske Utenriksdepartementet sier noe annet, sier Moe.

Også reisene til Sharm el Sheik fortsetter som normalt.

Tror sikkerheten er ivaretatt

Han sier at flyets reiserute er endret etter flyulykken.

– Vi flyr ikke over et risikoområde, våre ruter er lagt om og vi flyr nå via Kairo inn fra sør, slik andre flyselskap også gjør. Dersom UD oppfordrer oss til noe annet, innretter vi etter det.

– Hvordan vurderer du sikkerheten for turistene?

– Jeg tror sikkerheten for våre gjester i aller høyeste grad er ivaretatt, selv om dette er en fersk hendelse, sier Gunder Moe.

Utenriksdepartementet opplyser til NRK at de ikke har endret sine reiseråd for Egypt, men at de vil ta en ekstra vurdering.

– Surrer litt i bakhodet

Tom Ole Slydal forteller at folk han har snakket med ser ut til å ta nyheten om at flystyrten kan ha vært et terrorangrep med fatning.

Deler av motoren til det russiske flyet som styrtet i Egypt.

VRAKDEL: En egyptisk soldat holder vakt ved en del av det styrtede russiske flyet i Sinai.

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / Reuters

– Jeg velger å ikke tenke så mye på det, men det er klart at det surrer litt i bakhodet, sier Slydal.

– Jeg regner med at sikkerheten skjerpes etter det som har skjedd og at det blir trygt å reise, sier han.

Gunder Moe bekrefter at de gjennomgår sikkerheten, i første omgang det statlige egyptiske flyselskapet de bruker.

– Vi vil selvfølgelig innrette oss etter sikkerhetsnivået som blir satt. Føler vi at det ikke er tilfredsstillende, tar vi en ekstra runde, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger