NRK Meny
Normal

Tromsdal varetektsfengslet i fire nye uker

Finansmannen Christer Tromsdal må sitte fire nye uker i varetekt, siktet for å motarbeidet rettsvesenet. Asker og Bærum tingretten mener mistanken om at Tromsdal kan ha vært knyttet til angrepet på et bolighus er styrket.

Christer Tromsdal

Bedrageridømte Christer Tromsdal møtte ikke selv i tirsdagens fengslingsmøte i Asker og Bærum tingrett.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Bedrageridømte Christer Tromsdal ble pågrepet i slutten av juni. Senere ble det kjent at pågripelsen var knyttet til et brutalt angrep i en privatbolig i Asker i 2012.

Tirsdag ba påtalemyndigheten om at Tromsdal må sitte varetektsfengslet i ytterligere fire uker, og fikk medhold i Asker og Bærum tingrett. Finansmannen underlegges også brev - og besøksforbud i hele perioden.

Victoria Holmen

Forsvarer Victoria Holmen ba om at Tromsdal skulle løslates.

Tromsdal - som for tiden sitter i varekt i Halden fengsel - møtte ikke selv i fengslingsmøtet, men begjærte seg løslatt via sin forsvarer Victiora Holmen.

Styrket mistanke

I kjennelsen, skrevet at tingrettsdommer Bente Løvik Ulven, vises det til at politiet har skaffet nye bevis i saken siden forrige fengslingsmøte. «Etter rettens mening styrker dette mistanken mot siktede på det nåværende tidspunkt».

Politiet skal ha lagt frem flere nye bevis i tirsdagens fengslingsmøte. Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe ønsket ikke å gå inn på når etterforskningen av Tromsdal kan være avsluttet, fordi «mye etterforskning gjenstår».

Forsvarer Victoria Holmen forteller til NRK at kjennelsen vil bli anket til lagmannsretten i morgen.

Ektepar truet

Tromsdal ble nylig dømt til seks års fengsel for bedrageri, men var på frifot i påvente av soning før han ble pågrepet i juni. Etter det NRK kjenner til er bakgrunnen for pågripelsen en hendelsen fra juni 2012.

Da stormet to maskerte menn inn i en privatbolig i Asker og truet ekteparet som bodde der. Bakgrunnen for det brutale boligangrepet ble aldri avklart, og ingen ble pågrepet.

I forbindelse med at Tromsdal ble fremstilt for forlenget varetekt i slutten av juli, ble det klart at ekteparet har fått status som fornærmet i saken der Tromsdal er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet.

Det samme har en nabo, som på det tidspunktet var meddommer der Christer Tromsdal var tiltalt. Etter det NRK kjenner til mener politiet at Tromsdal kan ha bestilt innbruddet for å true meddommeren, som senere samme år ble erklært inhabil i saken mot ham.

Politiets teori er at den kriminelle gjengen gikk inn i feil hus. Der ble de jaget ut av huseieren, som hadde en pistol.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger