NRK Meny
Normal

Tromsdal-pågripelse knyttes til brutalt boligangrep

Politiet pågrep søndag den bedrageridømte finansmannen Christer Tromsdal i Sandefjord, siktet for å ha «motarbeidet rettsvesenet». Etter det NRK kjenner til skal pågripelsen ha sammenheng med brutalt angrep i en privatbolig i Asker i 2012.

Den bedrageridømte finansmannen Christer Tromsdal på et bilde fra 2007.

Christer Tromsdal ble dømt til seks års fengsel for bedrageri for en uke siden. Nå er han pågrepet for et nytt forhold.

Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Finansmannen Christer Tromsdal ble pågrepet i Sandefjord. Det var Dagbladet som først omtalte pågripelsen.

Tromsdal ble nylig dømt til seks års fengsel for bedrageri, men har vært på frifot i påvente av soning. Politiet har jaktet på finansmannen i flere dager før han nå er pågrepet.

Etter det NRK kjenner til mener politiet at de har fått nye opplysninger om at Tromsdal hadde en rolle i et brutalt boligangrep i Vollen i Asker i 2012, og at angrepet skulle rettes mot en meddommer i rettssaken som Tromsdal sto oppe i på det tidspunktet.

Maskerte menn slo inn dør

Den 17. juni 2012 slo to maskerte menn inn verandadøren på bolighuset og stormet inn. Inne ble de møtt av huseieren, som jaget dem ut ved hjelp av en pistol. Angrepet ble betegnet som uforståelig, og har aldri blitt oppklart.

Olle Nohlin

Forsvarer Olle Nohlin kan ikke kommentere hvorfor Tromsdal har blitt pågrepet nå.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Men i forbindelse med etterforskningen skal Asker og Bærum politidistrikt ha fått mistanke om at angriperne egentlig var ute etter meddommeren i en bedragerisak mot Christer Tromsdal, som bodde i nabohuset. Teorien var at de to angriperne hadde bommet på adressen.

Noe slikt ble aldri bevist, og da meddommeren selv antydet dette i et politiavhør etter angrepet, ble han kjent inhabil av Borgarting lagmannsrett – og dommen mot Tromsdal, som han hadde vært med på å avgi, ble opphevet.

Nå mener altså politiet, etter det NRK kjenner til, at det er kommet frem nye opplysninger i denne saken. Trusler mot dommere er noe politiet og påtalemyndigheten ser svært alvorlig på.

Forsvarer: – Kan ikke kommentere

Christer Tromsdals forsvarer, Olle Nohlin, sier at alle dokumentene som gjelder søndagens pågripelse er klausulerte, og at han derfor ikke kan kommentere saken.

– Han (Tromsdal, journ.anm.) ble tatt på kvelden, og kjørt rett til politiarresten. Det er ikke hyggelig for noen. Han ser frem mot å forklare seg en av de kommende dagene, sier Nohlin til NRK.

Heller ikke politiet i Asker og Bærum ønsker å kommentere NRKs opplysningene om at Tromsdal-pågripelsen skyldes angrepet mot en bolig i Asker.

– Vi bekrefter pågripelsen i går kveld i Sandefjord. Tromsdal er siktet etter straffelovens paragraf 132 A, som gjelder motarbeidelse av rettsvesenet, sier krimsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Ketil Thue.

– Vi håper på at siktede kan fremstilles for varetekt i morgen, utover dette har vi ingen ytterligere kommentarer per nå.

Christer Tromsdal og de to medtiltalte Anthony Bratli og Terje Hvidsten ble forrige fredag dømt til fengselsstraffer på henholdsvis seks, fem og fire og et halvt år for en rekke grove bedragerier. Det var punktum i et sakskompleks som har vært etterforsket i syv år. Nå kan det altså være duket for et kapittel til.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger