NRK Meny
Normal

Trodde han var død - funnet i god behold

Den 46 år gamle mannen har vært ute i hele sommer, unngått kontakt med folk og levd på mat som han har funnet. Lørdag ble han funnet i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

En 46 år gammel mann fra Ålgård som ble meldt savnet av familien i slutten av juni, er funnet i god behold på Evje i Aust-Agder.

Familien meldte 46-åringen fra Ålgård på Jæren savnet i slutten 28. juni i år. I tiden etter har pårørende trodd at mannen var død.

Mannen ble funnet i god behold på Evje i Aust-Agder lørdag, ifølge avisa Gjesdalsbuen.

Den savnede har vært ute i hele sommer og levd på mat som han har funnet, ifølge lensmann Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor.

– En veldig spesiell historie

– Det er en veldig spesiell historie. Vi opplever sjelden at personer vi tror er omkommet, plutselig dukker opp igjen. Det er fint at den fikk et så bra utfall til slutt, sier lensmannen.

Det er avisa Setesdølen som først skrev om at mannen var kommet til rette. Ifølge Hovden var det noen barn som tilfeldig møtte på mannen under frivillighetens dag.

– Med håret, skjegget og klærne hadde mannen en viss fremtreden som gjorde at barna ble engstelige, forteller Hovden til Stavanger Aftenblad.

Røde Kors ble tipset, og hjelpekorpset kontaktet igjen politiet ut fra beskrivelsen av mannen.

– Unngått kontakt med folk

17. juli skrev NRK at søket etter mannen er avsluttet. Da hadde politiet gjort omfattende søk langs elva Otra. Mannen forklarte til politiet at han ikke hadde noen plan da han gikk inn i skogen.

– Han gikk i en ukes tid før han kom til Evje. Han har oppholdt seg i tettbebygde strøk, og hentet mat ved containere bak butikker, men alt tyder på at han har prøvd å unngå kontakt med folk, sier lensmannen.

Ifølge legen som har sjekket mannen, er han er frisk og i stand til å ta vare på seg selv. 46-åringen har nå reist hjem til familien sin, som er overlykkelige over at han er i live.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger