NRK Meny
Normal

Trenger vi NATO?

NATO er ikke lenger kun en forsvars- og sikkerhetsallianse. NATO fører krig. Trenger vi en slik forbund? - Ja, sier Torbjørn Røe Isaksen. - Nei, sier Bård Vegar Solhjell. Hva mener du? Dette var tema i Redaksjon EN 26. april 2006

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og USA utenriksminister Condoleezza Rice.
Foto: Erik Thomas Ganer / NRK

Mens Jonas Gahr Støre, Condoleezza Rice og andre utenriksministre samles i NATO-alliansens navn i Oslo, går diskusjonen høyt om et medlemsskap i NATO er nødvendig.

Trenger vi NATO?

Ja

Leder i Unge Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, mener det. Han mener de som sier nei til sammenslutningen også sier nei til bruk av en militærmakt som er tvingende nødvendig for å unngå humanitære katastrofer.

 

Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Tonje Bergmo / NRK

- Gjennom historien har NATO gjort mer for frihet, sikkerhet og menneskerettigheter enn alle venstreradikale demonstrasjoner foran Stortinget til sammen, skriver Torbjørn Røe Isaksen i en kommentar.

Nei

Erling Folkford vil ha Norge ut av det han kaller angrepsalliansen NATO. Han mener norske soldater i dag deltar i en angrepskrig og okkupasjon gjennom sammenslutningen.

 

Erling Folkvord
Foto: Gunnar Lier Scanfoto / Scanpix

- Norske statsråder er ikke opptatt av om FN-formalitetene er på plass før eller etter at de går til krig. De følger krigsstrategien i NATO, og de rødgrønne sender norske spesialstyrker til det Kristin Halvorsen har kalt «forsvaret av Kabul» skriver Folkvord i en kommentar i Dagbladet.

Se Redaksjon EN her RedaksjonEN 26.04.07

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger