– Tybring-Gjedde: – Det er på tide at jeg gir stafettpinnen videre

Christian Tybring-Gjedde trekker seg som leder i Oslo Frp. – Det er en tøff jobb og stor belastning å være leder av Oslo Frp. Nå er det noen andre som må ta ansvaret, sier han.

Christian Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjedde stiller ikke til gjenvalg som leder for Oslo Frp.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Christian Tybring-Gjedde forteller at avgjørelsen om å gi seg som leder for Oslo Frp, var en totalvurdering som han har gjort sammen med sin kone.

– Det er fornuftig å gi seg nå. Jeg har hatt fine år som leder for Oslo Frp. Nå håper noen andre griper sjansen og tar over, sier Tybring-Gjedde til NRK.

Det var lederen i valgkomiteen Beate Holland, som mandag kveld bekreftet overfor VG at Tybring-Gjedde ikke stiller til gjenvalg for vervet.

– Han har sendt en mail hvor han sier at han ikke tar gjenvalg. Det er synd at han trekker seg, for han har mye støtte i Oslo. Nå må vi i gang med å finne en ny leder, sier Holland til avisen.

– Det er på tide at jeg gir stafettpinnen videre. Det er en tøff jobb og stor belastning å være leder av Oslo Frp. Nå er det noen andre som må ta ansvaret, sier Tybring-Gjedde til NRK.

– Savner at alle bidrar i partiet

Tybring Gjedde mener det er på tide at enkelte partifeller også bidrar til partiet.

– Det er mange gode kandidater som kan ta over ledervervet. Kanskje noen av disse kjenner sin besøkelsestid og stiller til valg, sier Tybring-Gjedde.

– Det er et tillitsverv å være leder av et fylkeslag. Det er enkelte som kanskje burde ta mer ansvar. Jeg føler at de har skummet fløten. De må ta ansvar og stille til valg som leder, sier han.

Han ønsker ikke å nevne navn, men sier det ikke er snakk om hans medtillitsvalgte i Oslo Frp.

– De som dette gjelder, vet godt hvem de er. De sitter i godt betalte stillinger, og har sjelden eller aldri gitt noe gratis til partiet. Politikk er dugnad. Jeg savner virkelig at alle bidrar, sier Tybring-Gjedde.

Kontroversiell

Tybring-Gjedde blir sittende som leder for Oslo Frp inntil fylkesmøtet 15. februar.

Han har vært fylkesleder i Oslo Frp siden 2010, og har sittet på Stortinget siden 2005. Nå blir han sittende som medlem i Utenriks- og Forsvarskomiteen.

Tybring-Gjedde har vært en kontroversiell stemme i norsk innvandringsdebatt og har fått kritikk for utspill som omtales som innvandringsfiendtlige.

– Hvem skal ta over jobben med å uttale seg om Frps innvandringspolitikk?

Vi er samlet om innvandringspolitikken i Frp, men Mazyar Keshvari som er innvandringspolitisk talsmann, vil være en naturlig kontaktperson, sier Tybring-Gjedde.

Stortingsrepresentant for Frp Jan Arild Ellingsen sier han ikke vet hvorfor Tybring-Gjedde har valgt å trekke seg.

– Christian er en mann som er tydelig på hva han vil. Han tenker nøye gjennom sine valg og hva konsekvensene blir, sier Ellingsen til NRK.

SISTE NYTT

Siste meldinger