NRK Meny
Normal

Tredje ministerpost på en uke

Erik Solheim ble i forrige uke ny miljøvernminister - i tillegg til jobben som utviklingsminister. I dag møtte han i Stortinget for å svare på spørsmål på vegne av forsvarsministeren.

Erik Solheim i spørretimen 24. oktober 2007
Foto: NRK

- Dette var jo morsomt , og nå er det ikke lenge siden jeg var i Afghanistan sammen med Anne-Grete Strøm- Erichsen - så sånn sett vet jeg en del om de sakene jeg svarte på, sier Erik Solheim (SV) etter sin opptreden som forsvarsminister.

- Men kan du tenkte deg å ta over som statsråd for forsvarssaker også?

- Nei, jeg skal ikke ta alle jobbene i regjeringen, sier miljø- og utviklingsministeren.

Mange jobber

Det er for så vidt ikke uvanlig at statsrådene svarer for hverandre i den ukentlige spørretimen i Stortinget.

Likevel var det spesielt da Solheim skulle svare for Strøm-Erichsen.

I forrige uke tok han over ansvaret for miljøverndepartementet. Flere partier kritiserte da regjeringen for å ha en miljøvernminister i 50 prosents stilling siden Solheim beholdt ansvaret over bistandspolitikken.

Ingen sivilarbeider

- Hva tror du Frp tenker at en SV-er opptrer på vegne av forsvarsministeren?

- Nå har ikke jeg bakgrunn som sivilarbeider, slik Frp kanskje tror. Jeg har vært korporal og vært på mange rep-øvelser i forsvaret.

- Og for å være helt ærlig har jeg nok mer kunnskap om de forsvarsspørsmålene jeg svarte på, enn spørsmålet jeg fikk som miljøvernminister om fredningen av en bygning i Halden, sier Solheim som har tjenestegjort i luftforsvaret.

Frp kritisk

- Jeg synes det er litt dumt at ikke forsvarsministeren møter selv for å svare på spørsmål, og dette er andre gangen det skjer på kort tid, sier Per Roar Bredvold (Frp) som stilte spørsmålene til Solheim i dag.

- Det har jo betydning for oss som spør siden sette-statsråden ikke kan svare like detaljert på oppfølgingsspørsmålene som fagstatsråden. Men jeg vil uansett rose Solheim for gode svar i dag, sier Bredvold.

- Hva synes du om at det er en SV-politiker som møter på vegne av forsvarsministeren?

- Det er jo historisk siden SV alltid har vært det partiet som gått inn for minst bevilgninger til forsvaret, og som er mot NATO.

- Husk at det ene spørsmålene i dag handlet om en NATO-operasjon - som SV sånn sett er imot. Men han er jo tross alt en del av regjeringen da!

- Det er uansett for mye for Solheim å opptre som forsvarsminister også, mener Bredvold.

2-3-0

På vegne av forsvarsministeren svarte Solheim på spørsmål fra Frp om norske styrker i Afghanistan og om dødsfall under tjeneste.

Som miljøvernministeren svarte han på 3 spørsmål fra Høyre og Frp. Blant annet om fredning av en sykehusbygning i Halden og norsk rovdyrpolitikk etter at en elgjeger ble angrepet av en bjørn.

Han fikk ingen spørsmål som utviklingsminister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger