NRK Meny
Normal

Slik blir askeskyen de tre neste dagene

Storbritannia blir hardest rammet, men også Norge får merke vulkanutbruddet.

Video Tredagersprognose for askeskyen

Slik kommer askeskyen til å utvikle seg de nærmeste dagene.

Doktorgradsstudent Nina Iren Kristiansen ved Norsk Institutt for luftforskning (NILU) har laget en animasjon av prognosen for hvordan askeskyen fra vulkanutbruddet på Island kommer til å bevege seg inn i helgen.

Les også: Derfor er asken farlig for fly
Les også: Blir bedt om å bruke munnbind
Les også: Vulkanutbruddet kan vare et helt år

Den viser at det meste av skyen kommer til å bevege seg mot Storbritannia, men de er ikke det eneste landet som blir rammet.

Fra Åland til Cardiff

Ifølge animasjonen kommer askeskyen til å ha glidd forbi Norge rundt klokken 02.00 natt til fredag. Da legger den seg som et bånd fra Åland utenfor Stockholm i øst, til London og Cardiff i vest. Både Danmark og Nederland ligger innenfor skyen.

12 timer senere, rundt klokken 14.00, kommer en ny bølge vulkansky over vest-, sør- og øst-Norge. Denne gangen kommer skyen til å legge seg fra St. Petersburg, om de nordlige delene av Polen, Tyskland og Benelux-landene, gjennom de nordlige delene av Frankrike og deler av Storbritannia og Skotland.

Kommer og går

Utover kvelden trekker skyen seg nordover i Norge, og når Trondheim og midt-Norge rundt klokken 22.00. De neste 12 timene beveger skyen seg igjen sørover og forsvinner fra Norge rundt klokken 10.00 søndag formiddag.

Sent mandag er det mulig vi får en ny vulkansky over vest- og sør-Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger