NRK Meny
Normal

Tre nordmenn tatt med bilen full av våpen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Dansk grensepoliti stanset onsdag tre nordmenn på grensen mellom Tyskland og Danmark. I bilen fant de automatrifler, maskingevær, håndgranater og andre håndvåpen.

Ifølge Jyllands-posten ble de tre nordmennene pågrepet ved en grenseovergang i byen Padborg.

Den ene mannen skal ha tilknytning til motorsykkelgjengen Bandidos.

LES: Storinnrykk av MC-kriminelle i boligområde
LES: Væpnet aksjon mot Bandidos

Fant 18 automatrifler

I bilen fant det danske grensepolitiet blant annet 18 automatrifler og ett maskingevær.

De skal også ha beslaglagt åtte håndgranater, seks panservåpen av typen APG, en pistol, en springkniv, tre dolker, nærmere 20 bajonetter samt en rekke reservedeler til våpen.

Ifølge Frank Sørensen ved Syd-og Sønderjyllands politi er våpnene delvis destruert, og de arresterete skal ha opplyst at de er til samlere.

Tidligere straffet

– Våpnene er delvis plombert, men ikke tilstrekkelig etter dansk lovgivning. Dessuten er en av de arresterte tidligere straffet i Norge for å gjenetablere destruerte skytevåpen. Vi tror disse våpnene var beregnet på gjenbruk, sier vaktsjef Sørensen til Aftenposten.

Det skal ha vært en tilfeldighet at bilen til nordmennene ble stoppet. Ifølge politiet ble våpnene funnet i en rutinekontroll og pågripelsen skal ha skjedd udramatisk.

Varetektsfengslet i to uker

De tre nordmennene, på mellom 30 og 45 år, ble onsdag kalt inn til avhør i Sønderborg. De har nå blitt varetektsfengslet i to uker av dansk politi.

De er siktet for å ha smuglet rundt 20 øst-europeiske skytevåpen.

Dommeren har mistanke om at at de tre mennene har brutt våpenloven. Politiet har tatt ut siktelse etter en av de strengere våpenparagrafene i straffeloven, paragraf 192 a, skriver Dansk Radio .

Paragrafen gir en minimumsstraff på ett års fengsel.

Skjerpende omstendigheter

– Våpnene var ikke umiddelbart funksjonsdyktige, men de skal nå undersøkes nærmere, sier politifullmektig Christina Mortensen til den danske lokalavisa Fyens.dk .

– Det kan være særdeles skjerpende omstendigheter hvis våpnene raskt kan gjøres funksjonsdyktige, sier Mortensen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger