Få vet hva kunnskapsministeren heter

Bare en av fire spurte vet hvem som er kunnskapsminister i Norge. – Overraskende lavt, sier politisk kommentator Lars Nehru Sand.

Torbjørn Røe Isaksen

UKJENT: Kunnskapsministeren er ikke så kjent blant sine egne, skal vi tro en ny undersøkelse. Selv synes ikke Torbjørn Røe Isaksen at han er anonym.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

En undersøkelse som Sentio har utført for Norsk studentorganisasjon (NSO) og nettavisen Khrono viser at bare hver fjerde student vet hvem som er kunnskapsminister i Norge

– Altfor få vet hvem som er kunnskapsminister. Vi skulle ønske han var mer profilert, for det hadde betydd at kunnskapsfeltet også var viktigere, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Anders Kvernmo Langset.

LES OGSÅ: Røe Isaksen vil halvere talet på høgskular i Noreg

– Overraskende lavt

Lars Nehru Sand

OVERRASKET: Politisk kommentator Lars Nehru Sand i NRK mener at over halvparten av oss bør kunne navnene på halvparten av regjeringens medlemmer.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, sier han er overrasket over at så få vet hvem som er den politiske sjefen i Kunnskapsdepartementet.

– Røe Isaksen har vært en av de politikerne som over tid har vært flink til å profilere seg bredt, ikke bare i hvilke saker han har snakket om, men også i ulike medier. Summen er at han treffer ulike deler av befolkningen, sier Sand til NRK Norgesglasset.

Årsaken kan være at vi ikke oppfatter det som viktig å huske detaljer som navn og tall, mener Sand.

– Selv om man er interessert i politikk og ser jevnlig på Dagsrevyen, er det ikke alle som henger seg opp i det de oppfatter som detaljer, men i stedet følger samfunnsdebatten litt mer distansert. Også tidligere undersøkelser har vist at det kun er de tre store partiene Høyre, Ap og Frp som har partiledere som er så kjent at over 80 prosent vet hvem de er.

Sand mener en av Røe Isaksens utfordringer er at han leder et departement hvis politikk ikke utløser de største uenighetene.

– Kunnskapspolitikken er ikke et konfliktområde på samme måte som for eksempel asyl- eller miljøpolitikken. Den som må forsvare politikken sin ofte og mye blir nok også lettere gjenkjent, tror Sand.

LES OGSÅ: Røe Isaksen mener mobbere bør flyttes til ny skole

– Føler meg ikke anonym

Torbjørn Røe Isaksen

SAKER VIKTIGST: Torbjørn Røe Isaksen mener det viktigste er at studentene vet hvilke endringer regjeringen har fått gjennom.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Statsråden selv synes ikke han fremstår som anonym.

– Det er alltid et mål for en politiker å være godt kjent, og forhåpentligvis for noe bra. Når det er sagt føler jeg meg ikke som en veldig anonym politiker, men jeg kan helt sikkert bli enda bedre til å profilere regjeringens politikk, sier Isaksen.

Nedenfor ser du et bilde av regjeringen. Klarer du navnene uten å se på bildeteksten?

Regjeringen

KAN DU NAVNENE? (Bak f.v.) Helse- og omsorgsminister Bent Høie, Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson, Olje- og energiminister Tord Lien, Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. (Andre rekke f.v.) Utenriksminister Børge Brende, Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, Klima- og miljøminister Tine Sundtoft, Kulturminister Thorhild Widvey, Fiskeriminister Elisabeth Aspaker, Næringsminister Monica Mæland. (Fremste rekke f.v.) Statsråd og stabssjef ved Statsministerens kontor Vidar Hhelgesen, Finansminister Siv Jensen, Statsminister Erna Solberg, Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

LES OGSÅ: Flere lærlinger skal få plass

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger