Trafikkulykke i Akershus: To personer omkommet, 32 sendt til sykehus

To personer er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke i Fet kommune i Akershus. En rutebuss og en personbil var involvert i ulykken. Tre personer er alvorlig skadet.

Trafikkulykke i Akershus

VIDEO: Skadene på de involverte kjøretøyene tyder på at sammenstøtet var kraftig.

Politiet meldte om ulykken på fylkesvei 170 i 20-tiden lørdag kveld.

«2 personer bekreftet omkommet, 5 skadet. Veien stengt i begge retninger. Nødetatene jobber på stedet», het det i den første Twitter-meldingen fra Romerike politidistrikt.

32 personer ble sendt til Akershus universitetssykehus (Ahus) etter ulykken. Tre personer er alvorlig skadet, men ingen av de tre skal være i livsfare.

Har stengt akuttmottaket

– Alle som har blitt sendt til oss er stabile, opplyser pressevakt Kari Øie Nilsen ved sykehuset til NRK.

På grunn av ulykken har Ahus stengt sitt akuttmottak for kvelden. Pasienter som vanligvis ville blitt sendt hit, fraktes heller til Ullevål sykehus og Diakonhjemmet, forteller Øie Nilsen.

Politiet opplyser at de etter hvert vil foreta avhør av passasjerene som satt i bussen, for å forsøke å danne seg et bilde av årsaken.

bilulykke fet

TOTALSKADET: Personbilen var totalskadet etter frontkollisjonen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Kjenner ikke til årsaken

Det var en rutebuss og en personbil som var involvert i dødsulykken lørdag kveld. Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.21.

Jourhavende hos Romerrike politidistrikt, Åse Kjustad Eriksson, kan ikke si noe om årsaken til ulykken. Hun opplyser imidlertid at politidistriktet ikke har fått inn noen meldinger om spesielt glatt føre.

– Politiet har iverksatt etterforskning på stedet for å finne ut hva som har skjedd. Statens havarikommisjon har dratt til ulykkesstedet for å gjøre sine undersøkelser, sier Kjustad Eriksson.

Hun legger til at det er store materielle skader på de involverte kjøretøyene, og beskriver ulykken som «svært alvorlig».

Ulykke Fet kommune

ALVORLIG: To personer er bekreftet omkommet og tre skal være alvorlig skadet etter ulykken. Tilstanden for de skadde er stabil.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Kalles «dødsmila»

En fotograf fra Romerikes Blad forteller til avisen at det ligger bildeler strødd over hele området der ulykken skjedde. Personbilen skal være delvis gjemt inne i bussen som følge av sammenstøtet.

Strekningen der ulykken skjedde, 5700 meter på Kompveien i Fet, har fått tilnavnet «dødsmila» på grunn av flere stygge dødsulykker de siste årene. Siden år 2000 har 11 mennesker omkommet i trafikkulykker her.

Ulykke mellom rutebuss og Pickup

VIDEO: Politi og ambulansepersonell jobber på ulykkesstedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger