Hopp til innhold

Trær over ende på hele Østlandet

– Det kan falle en del trær, og vi venter en del telefoner utover natten, sier brannvesenet i Oslo.

Frognerstranda, der et tre blåste ned og ble hengende delvis over kollektivfeltet tirsdag

TRE BLÅSTE NED: Biler fra politiet og Vegvesenet på E18 ved Frognerstranda, der et tre blåste ned og ble hengende delvis over kollektivfeltet en kort periode tirsdag kveld.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Både i Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Telemark meldes det tirsdag kveld om trær som blåser over ende i vinden.

– Vinden er såpass kraftig at vi har en del trær som har blåst over veien flere steder i Oslo. I tillegg til det har vi en hendelse i Klingenberggata der vinden truer en del vinduer som kan ramle ut, sier Tom Bergstrøm, fungerende vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat.

Et vindu har allerede falt i bakken, og området er nå sperret av.

Følg uværet på radaren

I St. Olavs gate er et stort kastanjetre i bakgården tatt av vinden og står i fare for å velte inn mot en bygård. Der har en sykkelbod og en bil fått skader.

Laster Twitter-innhold

OBS-varsel

– Jeg vil anbefale publikum å ha i bakhodet at det kan falle en del trær. Vi venter en del telefoner i natt, siden det er meldt liten kuling her, sier Bergstrøm.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for store deler av Sør-Norge.

Det er restene av den tropiske stormen «Karl» som gir mer vind og nedbør enn normalt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Gjøvikbanen er stengt mellom Nittedal og Grua etter at et tre falt over kjøreledningen ved Hakadal.Jernbaneverket opplyser at det er satt inn buss for tog på strekningen.

Strømløse

2000 husstander i Telemark og Vestfold er uten strøm tirsdag kveld, ifølge Skagerak Energi. Aller verst står det til i Holmestrand, der vel 900 kunder var uten strøm like før klokka 23. Også i Larvik, Bamble og Skien er mange uten strøm.

Selskapet antar at det er vinden som har skapt problemene.

Kristiansand: Det er ganske vilt nå

Mye nedbør

På Vestlandet var det tirsdag ettermiddag ventet sørlig liten storm på kysten og i fjellet, før det på kvelden dreier over til sørvest, kortvarig full storm ved Stad. Nord for Boknafjorden er det ventet vindkast opp i 25-30 sekundmeter.

Fram til onsdag morgen ventes det mye nedbør, noen steder mellom 60 og 90 millimeter. I Oppland lyder værmeldingen på liten storm utsatte steder tirsdag ettermiddag og kveld, med vindkast opp i 25-30 sekundmeter, melder NTB.

Sent på kvelden er det ventet liten kuling på kysten, først i Agder, og så i ytre Oslofjord sent på kvelden. Noe inn fra kysten er det ventet vindkast opp i 20 sekundmeter.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt flomvarsel med gult nivå for Vestlandet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ