Hopp til innhold

Tom Hagen måtte avbryte møte med politiet

BRYN (NRK): Den drapssiktede ektemannen møtte i dag Kripos. Etter litt over en time ble møtet avbrutt på grunn av Hagens helsetilstand. – Han er preget av situasjonen.

For første gang siden pågripelsen i april stiller drapssiktede Tom Hagen i nytt møte med politiet.

For første gang siden pågripelsen i april stiller drapssiktede Tom Hagen i nytt møte med politiet. FOTO: VEGAR ERSTAD / NRK

Ved 09.45-tiden onsdag morgen var Tom Hagen på plass hos Kripos på Brynseng i Oslo. Dette er var det første møtet mellom Hagen og politiet siden han ble sluppet ut av varetekt etter pågripelsen 28. april.

Like over klokken 11 ble møtet avsluttet på grunn av Hagens helsetilstand.

– Tom Hagen er naturlig nok preget av alt det han har vært utsatt for den siste tiden, og er i dårlig form etter 19 måneder med usikkerhet, isolasjon i fengsel på manglende rettslig grunnlag og hele den etterforskningsprosessen. Så da jeg kom hit i dag, reagerte jeg på tilstanden hans. Det var ansatte i Kripos som reagerte på tilstanden hans. Vi konkluderte med at det ikke var forsvarlig å gjennomføre noe avhør i dag, sier advokat Mikkel Toft Gimse i advokatfirmaet Hjort til NRK.

Tom Hagen ankommer Kripos.

HOS KRIPOS: Hagen skulle i dag være med på en gjennomlesning av et tidligere avhør. Møtet med politiet ble avbrutt etter litt over en time torsdag formiddag.

Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Hensikten med møtet var en gjennomlesning av et tidligere avhør, har politiet tidligere bekreftet overfor NRK.

Advokat Toft Gimse sier at beslutningen om å avbryte møtet ble støttet av etterforskerne på stedet. Ifølge advokaten er det ikke planlagt noe nytt tidspunkt for gjennomlesing eller avhør av Hagen.

Advokat Mikkel Toft Gimse

IKKE FORSVARLIG: Advokat Mikkel Toft Gimse sier at møtet ble avbrutt fordi Hagens helsetilstand ikke gjorde det forsvarlig å gjennomføre.

Foto: Vegar Erstad / NRK

Den siktede 70-åringen som hele tiden nektet straffskyld, har sagt at han ønsker å samarbeide med politiets etterforskere.

– Han er preget av situasjonen. Nå har han dratt for å forsøke å samle seg. Han har samarbeidet med politiet hele veien og stilt opp i alle avhør. Han stilte i dag også for å prøve å få gjennomført det, men det var ikke forsvarlig, sier Toft Gimse.

Siktet for drap på kona

Ingen har sett eller hørt noe fra Anne-Elisabeth Hagen siden den 31. oktober 2018. Politiet mener hun er drept og at åstedet er ekteparets bolig på Fjellhamar i Lørenskog.

Inne i boligen ble det funnet et trusselbrev fra den angivelige motparten med et krav om at Hagen skulle betale flere millioner euro i kryptovaluta for å få kona tilbake.

Tom Hagen ble pågrepet og siktet for drapet på kona den 28. april i år. Pågripelsen kom etter en langvarig, hemmelig etterforskning av ektemannen.

Tom Hagen og Anne-Elisabeth Hagen

KOM HJEM: Etter gjentatte mislykkede forsøk på å kontakt med kona, reiste Tom Hagen hjem til huset i Sloraveien. Ingen har sett eller hørt noe fra Anne-Elisabeth Hagen siden 31. oktober 2018, og politiet har siktet ektemannen for drap.

Foto: PRIVAT

Politiets hovedteori er at motivet for drapet var ekteskapsproblemer, men dette avvises helt av familien, og Tom Hagen har hele tiden nektet straffskyld i saken.

Politiet ønsket å varetektsfengsle ham i fire uker med brev- og besøksforbud, men kjennelsen ble anket til Eidsivating lagmannsrett.

Der mente to av tre dommere at det ikke var skjellig grunn til mistanke, og Hagen ble derfor løslatt.

Tom Hagens avhør hos Kripos er avbrutt på grunn av Hagens helsetilstand.

Tom Hagens avhør hos Kripos er avbrutt på grunn av Hagens helsetilstand.

AKTUELT NÅ