NRK Meny
Normal

Tolv avganger kansellert mandag

Flere Norwegian-avganger fra norske flyplasser blir innstilt eller forsinket mandag på grunn av streiken.

Norwegian-fly

STREIK: 70 piloter er tatt ut i streik, og flere kan det bli til uken.

Foto: Nilsson, Johan / NTB scanpix

Selskapet Norwegian varsler mandag morgen om tolv kanselleringer som følge av streiken og reisende må forberede seg på forsinkelser.

Morgenavgangene tur-retur Oslo og Stockholm, Arlanda er kansellert. Tur-retur Trondheim, Stavanger, og Tromsø i ettermiddag er også kansellert.

Rutene Haugesund - Oslo, og Kristiansand - Oslo er kansellert, samt tur-retur Bergen-Sandefjord, opplyser informasjonssjef i Norwegian i Sverige, Charlotte Holmebergh Jacobsson mandag morgen.

– Venter dere flere kanselleringer dag?

– Nei, vi tror ikke det blir flere kanselleringer. Vi gjør alt vi kan for å operere et normalt flyprogram og sørge for at våre passasjerer kommer seg dit de skal, sier Holmebergh-Jacobsson til NRK.no.

Alle berørte passasjerer får beskjed på sms og så mange som mulig blir ombooket til neste flyvning. Holmebergh-Jacobsson anbefaler passasjerer å møte opp til riktig tid.

650 kan gå ut i streik fra onsdag

70 skandinaviske piloter ble lørdag tatt ut i streik etter at meklingen mellom Norwegian og pilotene i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) brøt sammen. Onsdag trappes streiken opp til å omfatte over 650 piloter.

NRK meldte søndag at sykefraværet i Norwegian lå dobbelt så høyt som på gjennomsnittlige søndager.

Mandag er sykefraværet normalt igjen, opplyser selskapet.

Advarer mot arbeidsvilkårene i flybransjen

LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik mener arbeidskonflikten i Norwegian viser en bransje der arbeidsforholdene blir stadig tøffere.

– Vi er vitne til en nedadgående spiral i flybransjen, og lønnsvilkår er i fritt fall. Dette går til slutt ut over sikkerheten, sier Følsvik som selv har bakgrunn fra flybransjen, til Klassekampen.

LO støtter Norwegian-pilotene og deres fagforbund, YS-forbundet Parat, i det Følsvik betegner som et av områdene der det er vanskeligst å forhandle om tariffavtaler.

– De ansatte er under et stort press, både i Norge og internasjonalt, og i dette markedet er det noen aktører som forsøker å finne alle smutthull som finnes i lov- og regelverk, sier Følsvik.

Norwegian-ledelsen mener pilotene i NAN i praksis bare er leid inn fra en underleverandør, og at de derfor kan erstattes med annen innleid arbeidskraft.

Norwegian har nærmere 500 flyvninger hver dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger