NRK Meny
Normal

Togvognene var nylig pusset opp

De nesten 30 år gamle togvognene som sporet av på Skotterud i Hedmark i kveld, var nylig rustet opp, opplyser togselskapet.

Togavsporing ved Skotterud stasjon

To av vognene på toget fra Oslo til Stockholm sporet av ved Skotterud i Hedmark i kveld.

Foto: Glåmdalen / Scanpix

Minst 40 mennesker ble skadet da to av vognene på SJs intercity-tog fra Oslo til Stockholm sporet av ved Skotterud stasjon i Hedmark.

Oslo universitetssykehus opplyser at tilstanden er uavklart for to av passasjerene, en 35 år gammel kvinne og en seks år gammel gutt.

Nylig rustet opp

Det svenske togselskapet SJ avventer konklusjonen fra NSBs havarikommisjon, Statens havarikommisjon og den svenske havarikommisjonen, forteller pressevakt Tobias Johansson til NRK.

– Vi beklager det som har skjedd. Det er veldig trist. Nå avventer vi utredningen, og så får vi se hva den sier og handle deretter, sier Johansson.

Han forteller at vognene som sporet av er bygd på 80-tallet, men at de ble rustet opp i løpet av det siste året.

– Vi kontrollerer våre tog kontinuerlig og ruster dem opp dersom det er behov, sier Johansson.

Røyk og gnister

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til ulykken. Det skal inntil nylig ha blitt utført vedlikeholdsarbeid på strekningen, men dette arbeidet ble nylig avsluttet og hastighetsbegrensingen ble opphevet.

Vitner nyhetsbyrået TT har snakket med sier at lokføreren skal ha sagt at han merket at noe ikke var som det skulle med toget i minuttene før avsporingen.

Patrik Alsin fra Säffle trodde først at toget hadde kjørt på en bil.

– Før avsporingen så jeg veldig mye røyk eller støv utenfor togvinduet. Så begynte det å riste og sprute gnister, sier han til NTB.

Politiet vil nå gå i gang med avhør av lokføreren, og det arbeides med å fjerne togsettet fra skinnegangen utover natten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger