Toåring smittet med E.coli i Trondheim

Tilstanden er alvorlig, men stabil for barnet som er smittet ifølge kommuneoverlegen. Barnet ble overført til St. Olav hospital denne uken. Smittekilden er ikke kjent.

St. Olavs hospital

INNLAGT: Et barn på to år er lagt inn på St.Olavs hospital i Trondheim med E.coli. Nå oppfordres foreldre til å følge godt med på barna.

Foto: St. Olavs Hospital

– Vi ser alvorlig på dette. Vi gjør det vi kan for å prøve å finne ut hvor bakterien kommer fra, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen til Stjørdalens Blad, som først omtalte saken.

Leif Edvard Muruvik Vonen, ass. kommuneoverlege i Trondheim

– Barnet ble overført til St. Olavs onsdag denne uken. Smittekilden er ikke kjent, sier kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen til Stjørdalens Blad.

Foto: Tine Nilsen / NRK

En toåring fra Stjørdal er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim med E.coli. Tilstanden til barnet betegnes som alvorlig men stabil.

– Vi tar avføringsprøver for å finne ut om noen kan være bærere, og har satt i gang med informasjonsarbeid til foreldre og ansatte i kommunen, sier Vonen.

Kommuneoverlegen har varslet fastlegene i området og går bredt ut for å finne ut hvor bakterien kommer fra og for å avgrense risikoen.

– Foreldre må kontakte fastlegen eller legevakt hvis barn har diaré og eventuelt feber, og det er særlig hastverk hvis det oppdages blod i avføringen, sier Vonen til lokalavisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger