To ulver skutt

Totalt to ulver er skutt under jakten i Trysil som startet i dag, til tross for at svenske aktivister forsøkte å stoppe jegerne.

To ulver skutt

To ulver ble skutt i formiddag.

Foto: Mats Sparby

Jakten som startet i Trysil i dag har så langt ført til at to ulver har blitt skutt. Det bekrefter talsmann Ole Martin Norderhaug.

Det var klokken halv elleve at den første ulven ble meldt skutt. Ikke lenger etter ble også den andre tatt av jegerne.

To ulver er så langt skutt

To ulver er så langt skutt innenfor ulvesonen i Trysil.

Foto: Mats Sparby / NRK

Rundt 130 jegere er i dag ute på jakt. Jakten startet i forbindelse med at statsråd Elvestuen har besluttet at Slettåsflokken i Trysil skal skytes. Ulveflokken holder til i ulvesonen, men det er likevel vedtatt at den skal felles.

Aktivister ville stanse jakten

Tidligere i dag prøvde aktivister fra Sverige å stanse jakten. Aktivistgruppen «Hunt Saboteurs Sweden» skrev på sine Facebook-sider om at de hadde lokalisert jegerne og deres samlingssted.

Ikke lenge etter fortalte talsmann Norderhaug at aktivistene hadde fått beskjed av politiet om at de ikke fikk befinne seg i Trysil kommune.

To ulver er nå skutt i Trysil.

Jegerne er fornøyde etter den raske fellingen av ulvene.

Foto: Mats Sparby / NRK

Trysil Fellesforening organiserer og gjennomfører jakten. Talsperson Ole Martin Norderhaug forteller at de fine jaktforholdene er deler av grunnen til at ulvene ble skutt i løpet av kort tid.

–Ulvene ble skutt så raskt som det er mulig å gjennomføre en jakt. Med så mange jegere som jaktet i et området der man visste ulven var, gikk det fort.

–Akkurat det vi hadde fryktet

Dyrevernsorganisasjonen NOAH begjærte mandag midlertidig stans av jakten, men Oslo byfogdembete avgjorde i går at saken ikke skal behandles før i et rettsmøte 3. januar.

Siri Martinsen, Noah

Leder i NOAH, Siri Martinsen, sier de vil fortsette å kjempe den rettslige veien.

Foto: Bente Isefjær / NOAH

Siri Martinsen, leder i NOAH, sier det i dag gikk akkurat slik de hadde fryktet:

Det er tragisk at ulvene har blitt skutt før retten har fått mulighet til å vurdere om man burde ha utsatt jakten til etter rettslig prøving.

Mandag ble det klart at et krav om å stanse jakten først vil bli rettslig behandlet torsdag. Dermed kunne jakten på Slettås-flokken begynne i dag tidlig.

–Dette viser nettopp det NOAH fryktet. At det var helt nødvendig å stoppe jakten.

Jakten avvikles for denne gang

Norderhaug forteller at jakten er ferdig og vil bli avviklet.

–Per nå vet man ikke om det er flere ulver i sonen, og det kommer ikke til å bli jaktet noe mer før man finner spor som tyder på at det er flere ulver i området.

Ole Martin Norderhaug

Talsmann Ole Martin Norderhaug bekrefter at to ulver er skutt.

Foto: Mats Sparby / NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger