Hopp til innhold

To personer omkom i togpåkjørsel i Oslo

To personer omkom etter å ha blitt påkjørt av et passasjertog nær Alnabru sent fredag kveld.

To omkom etter togpåkjørsel

Ulykken skjedde ikke på selve stasjonen, men langs skinnene ved sørenden av terminalområdet.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen klokka 23.20 om at noen var påkjørt av toget. Operasjonsleder Vidar Pedersen sier hendelsen framstår som en ulykke.

– Et passasjertog hadde kjørt på noen i skinnegangen. Begge de to skal ha oppholdt seg på skinnegangen da dette skjedde, sier Pedersen.

Kort tid etter at politiet ankom stedet ble to personer bekreftet omkommet av helsepersonell, opplyser operasjonslederen.

Tre personer

De omkomne var lørdag morgen identifisert, og det jobbes med å varsle pårørende. De omkomne er født i 1984 og 1992, opplyser Rune Skjold, seksjonsleder for økonomi og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NRK lørdag morgen.

– Det var tre utenlandske borgere som befant seg på et togspor. Det ble gjort forsøk fra togpersonell på et annet tog på å varsle dem om at de måtte komme seg vekk fra sporet. Men et tog kom veldig fort og traff dem, sier Skjold.

De to omkom på stedet, mens den tredje ble kjørt til sykehus, men skal være uskadd, ifølge Skjold.

Laster Twitter-innhold

Har avhørt vitner

Politiet har i løpet av natten avhørt vitner og personer som befant seg i området, og vært i dialog med de ansatte på togsettet. Det har også blitt foretatt avhør av den tredje personen som var involvert i ulykken.

Kriminalvakten har vært på stedet der to ble påkjørt og drevet teknisk og taktisk etterforskning. Havarikommisjonen er også varslet om ulykken. Politiet vil så langt ikke gå ute med detaljer om hva vitner har sagt i avhør.

– Vi har ikke fått gjennomført nok avhør til å gå ut med detaljer om hva de enkelte vitnene har sett og sagt, sier Skjold.

Ifølge seksjonslederen antar politiet at det dreier seg om en ulykke, og at de tre ikke hadde noe spesielt på skinnegangen å gjøre.

Toget som er involvert i hendelsen kjørte noen timer etter til Oslo S med de åtte passasjerene som var om bord. NSB ivaretar sine ansatte, ifølge politiet.

Toget

Politiet jobber natt til lørdag med å identifisere de to personene, samt å kontakte pårørende.

Foto: TIPSER.NO / Daniel D.Laabak

Lyspunkt

AKTUELT NÅ