NRK Meny
Normal

To norske elever omkom i Kenya

To norske elever er omkommet i en alvorlig trafikkulykke i Kenya. Elevene var på skoletur med en gruppe fra Valdres folkehøgskole, bekrefter rektor ved skolen Jens Rindal overfor NRK.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Trafikkulykke i Kenya» i nytt vindu

11 elever som går på bistandslinjen ved Valdres folkehøgskole var om bord i en minibuss da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki i Kenya.

Jens Rindal bekrefter overfor NRK at to av skolens elever har omkommet. Av de ni andre kom en person uskadet fra det, mens åtte elever er på sykehus for lette til moderate skader.

Det var VG som først meldte at to norske elever omkom i ulykken.

Trafikkulykken skjedde i formiddag da følget var på vei fra Mont Kenya til Nairobi. De har med seg en lærer fra skolen, og en lokal kontakt og en lokal guide.

De pårørende er varslet, skriver Valdres folkehøgskole i en pressemelding. Skolen vil ikke gå ut med kjønn eller alder på dem som er omkommet.

– Hvordan blir elevene tatt vare på nå?

– Det er etablert et beredskapsteam. I morgen tidlig reiser to diplomater fra ambassaden og to ansatte ved sjømannskirken. Elevene oppholder seg nå ved et hotell i Nayouiki, sier Jens Rindal til NRK.

Sender kriseteam

Kristin Enstad i Utenriksdepartementet

Kristin Enstad, pressekontakt i Utenriksdepartementet.

Foto: Lisbeth Jørgensen / NRK

Omstendigheten rundt ulykken er foreløpig ukjent. Ifølge det kenyanske nyhetsbyrået Standard Media mener kenyansk politi at lastebilsjåføren mistet kontroll over kjøretøyet og havnet i motsatt kjøreretning.

Om to dager reiser rektoren selv ned til Kenya for å bistå elevene som er der.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NRK at de har blitt varslet om en alvorlig trafikkulykke i Kenya der nordmenn er involvert.

– Vi har fått varsel om både døde og skadde, men kan ikke bekrefte det nå, opplyser pressevakt Kristin Enstad i UD til NRK.

UD er kjent med at de som var involvert er tatt til lokalsykehus. Den norske ambassaden i Nairobi har kontakt med reisefølge, og ambassaden vil reise til området der det skjedde så snart det blir lyst, ifølge UD.

UD bekrefter at de sender ekstrapersonell til ambassaden og vurderer behovet for forsterkninger.

Valdres folkehøgskule

Valdres Folkehøgskule.

Foto: NRK
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger