To menn siktet for voldtekt av 15-åring - tredje mann på frifot

To menn er varetektsfengslet og siktet for voldtekt av ei mindreårig jente i Oslo. – Det foregikk alvorlige ting i leiligheten, sier en av forsvarerne.

Oslo S

FANGET PÅ KAMERA: Politiet skal etter det NRK kjenner til ha klart å identifisere minst en av de siktede gjennom overvåkingsbilder og minibankuttak på Oslo S.

Foto: Øzgur Tufan / NRK

3. september kom en politipatrulje over ei forkommen jente i hovedstaden. Det viste seg at jenta, som er 15 år, skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av tre menn. Politiet har i en måned jobbet med å sirkle inn gjerningsmennene:

Tirsdag og onsdag i forrige uke, 6. og 7. oktober, aksjonerte politiet mot to menn og siktet dem for voldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år. Den ene som er siktet i saken er i begynnelsen av 20-årene, den andre i slutten av 40-årene.

Politiet jobber med å finne ut hvem den tredje gjerningsmannen er, men har så langt ikke klart å identifisere vedkommende. Av hensyn til etterforskningen har ikke NRK omtalt saken før nå.

Fanget på overvåkingskamera

De to mennene som er pågrepet i saken ble forrige fredag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i to uker.

Politiadvokat Christian Hatlo

Politiadvokat Christian Hatlo ved Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Den 15 år gamle jenta skal truffet på de tre mennene i området rundt Oslo S og ble så med de tre hjem til en av dem. Jenta skal ha vært svært ruset da overgrepene skjedde.

Politiet skal etter det NRK kjenner til ha klart å identifisere de to siktede gjennom overvåkingsbilder og minibankuttak på Oslo S, samt telefontrafikk. Politiet har få spor etter den tredje gjerningsmannen.

– Vi er på jakt etter en person til. Vi er ikke hundre prosent sikker på identiteten hans, men vi har informasjon om hvem det kan være, sier politiadvokat Christian Hatlo ved Seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– De to som er siktet vedgår samleie med jenta. Både de to mennene og den fornærma jenta sier det var tre menn involvert, så vi er sikre på at det er en til gjerningsmann, sier Hatlo.

Han mener at de siktede burde forstått at jenta var under seksuell lavalder og at ho var rusa.

Ulike forklaringer

Ifølge en av fengslingskjennelsene, som ikke har begrensninger i adgangen til offentlig gjengivelse, står det at de to pågrepne har forklart seg forskjellig.

Mannen i slutten av 40-årene har forklart seg ulikt i politiavhør og under fengslingsmøtet forrige fredag.

Det er også beskrevet bruk av tvang under samleiene, ifølge rettskjennelsene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Benedict de Vibe

Advokat Benedict De Wibe forsvarer en av de siktede i saken. – Klienten min har også forklart at det foregikk alvorlige ting i leiligheten.

Foto: Camilla Wernersen / NRK

Forsvarer: – Det skjedde seksuelle overgrep

Forsvareren til mannen i 20-årene, advokatfullmektig Kirsten Vikesland Mæhle, ønsker ikke å kommentere saken, men det gjør forsvareren til mannen i 40-årene:

– Min klient bestrider straffskyld for voldtekt, men han erkjenner seksuell omgang med jenta som han trodde var eldre enn det hun var. Han har også forklart at det foregikk alvorlige ting i leiligheten, men som han ikke selv var med på, sier advokat Benedict De Wibe.

– Hva mener han med det?

– At det skjedde seksuelle overgrep som jenta ikke ville. Min klient mener han hjalp henne og at han gjorde sitt for å avverge overgrepet som han halvveis ble vitne til.

Bistandsadvokaten til den 15 år gamle jenta vil foreløbig ikke kommentere saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger