NRK Meny
Normal

Fant ni kilo hasj og 400 gram kokain ved pågripelse av Bislett-tiltalt

Statsadvokaten har tiltalt en 30-åring med thailandsk bakgrunn for drapet på Einar Opsahl. Under pågripelse av 30-åringen fant politiet til sammen nesten ti kilo narkotika.

Blomster, kort og lys er lagt ned der Einar Opsahl ble drept

Blomster, kort og lys ved Pilestredet i Oslo, der Einar Opsahl ble drept.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Einar Opsahl (35) ble skutt i hodet og drept på en drosjeholdeplass på Bislett i Oslo i juni i fjor.

To og en halv uke etter drapet ble en mann med thailandsk bakgrunn siktet for drapet, etter først å ha blitt pågrepet i forbindelse med en narkorazzia i juni.

Statsadvokaten har nå tiltalt 30-åringen for brudd på straffelovens paragraf 233, første ledd, for å ha «forvoldt en annens død».

30-åringen er også tiltalt for grov overtredelse av narkotikalovgivningen, for oppbevaring av en større mengde narkotiske stoffer av diverse art, samt brudd på våpenlovgivningen.

– Det stemmer at det er tatt ut tiltale for forsettlig drap. Min klient nekter straffskyld, og vi forbereder oss nå på hovedforhandling, sier den tiltaltes forsvarer, Morten Engesbak.

Den tiltalte har ikke villet forklare seg siden han ble siktet for drapet. Han har selv hevdet at han var på nattklubb drapsnatten, noe politiet ikke har festet lit til.

– Vi mener etterforskningen i denne saken har vært ensrettet og med klare mangler siden starten, og ser frem til å få belyst saken under hovedforhandlingene, sier Engesbak, som har informert sin klient om tiltalen, til NRK.no.

Store mengder narkotika

Politiet siktet seg tidlig i etterforskningen inn mot de har omtalt som et kriminelt, asiatisk miljø, og skal blant annet ha brukt mobildata for å knytte den tiltalte til åstedet.

Etter at 30-åringen ble siktet har han nektet å forklare seg for politiet. Dette er fortsatt status, ifølge forsvarer.

I forbindelse med pågripelsen natt til 21. juni fant politiet til sammen ni kilo hasj, 380 gram kokain, 473 gram cannabis og 343 tabletter inneholdende det narkotiske stoffet Diazepam de mener tiltalte oppbevarte.

På ulike adresser i Oslo har politiet også funnet i overkant av 200 patroner de mener tilhører tiltalte, av ulike kaliber.

Tiltalte er straffedømt elleve ganger siden han kom til Norge.

«Usedvanlig brutalt»

Einar Opsahl fra Asker ble skutt fra kloss på Bislett i Oslo natt til lørdag 18. juni i fjor. Politiet mente tidlig at Opsahl var et tilfeldig offer, og omtalte drapet som «usedvanlig brutalt».

Ifølge tiltalen skal Opsahl ha blitt skutt i venstre side av hodet. Opsahl døde av skadene samme natt.

Politiet har karakterisert saken som en vanskelig sak å jobbe med, blant annet fordi det har vært vanskelig å hente inn opplysninger i miljøet rundt den siktede.

I januar kom det politiet karakteriserte som et gjennombrudd. Politiet har under etterforskningen oppdaget en blodflekk på en bukse som ble konfiskert da den siktede ble pågrepet.

Tekniske undersøkelser viste at blodet tilhører Einar Opsahl.

Kan drøye til høsten

Statsadvokat Håvard Skallerud har for tiden påskeferie, har ikke vært tilgjengelig for å kommentere denne saken. Ingen andre ved Oslo statsadvokatembeter ønsket å kommentere tiltalen.

NRK har vært i kontakt med bistandsadvokat for Opsahls familie, Berit Reiss Andersen, som har informert familien om tiltalen.

Tiltalen er ennå ikke berammet i Oslo tingrett. Det er etter det NRK erfarer ikke sannsynlig at hovedforhandlingene vil komme i gang før sommeren, delvis grunnet rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Den øvre strafferammen for forsettlig drap i Norge er 15 års fengsel.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger