Tidligere Unge Høyre-leder beklager oppførsel

Kristian Tonning Riise snakker ut i et TV-intervju og tar selvkritikk for sin oppførsel som Unge Høyre-leder. En rekke varselsaker førte til hans avgang.

Førstekandidat fra Hedmark Høyre og Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise etter møtet med statsministeren og klima- og miljøministeren for å diskutere om reglene for felling av ulv.

BEKLAGER: Tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise beklager sin oppførsel i en ny TV 2-dokumentar.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I sitt første TV-intervju siden avgangen for to år siden, beklager nå Tonning Riise oppførselen sin, skriver TV 2.

– Du kan ikke være 25 år og ligge med noen på 16 år i en organisasjon hvor du har et fremtredende tillitsverv. Det er utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort, sier Kristian Tonning Riise i dokumentaren Vårt Lille Land.

«Ubehagelig, klein og upassende»

Tonning Riise sier at han nå innser at oppførselen hans på tidligere partifester kan ha blitt oppfattet som «ubehagelig, klein og upassende».

Flere har reagert på TV 2s beskrivelse av dokumentaren. Tidligere journalist i Morgenbladet, Hanne Østli Jakobsen, har uttalt til bransjenettstedet Medier24 at hun reagerer på episodens tittel «Støtt ut i kulda», fordi det vanligvis brukes om folk som blir mobbet eller fryst ut for noe uforskyldt.

I dokumentaren kommer det fram at Tonning Riise har et behov for å nyansere noen av de anklagene som ble rettet mot ham i pressen, noe også kanalens nyhetsredaktør Karianne Solbrække har forsvart i Medier24-artikkelen.

Ekstra belastning

Både partiledelsen i Høyre og ledelsen i Unge Høyre reagerer på at Tonning Riise har latt seg intervjue om saken.

– Det er ingen tvil om at dette er en ytterligere belastning for varslerne, og det synes jeg er veldig leit, sier generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset.

NRK har vært i kontakt med Tonning Riise, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset

BELASTNING: Generalsekretær i Høyre, John-Ragnar Aarset, mener dette er en ekstra belastning for varslerne.

Foto: Ketil Kern / NRK

Les også: Reagerer på Tonning Riises comeback

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger