Hopp til innhold

Ti arrestert etter bråk og masseslagsmål i Oslo

Ti personer ble arrestert i natt i Oslo sentrum. Aggressiv og ruset ungdom angrep politiet da de skulle løse opp i et masseslagsmål. Flere er pågrepet for vold mot politiet, og én for å ha sparket en politihund.

Rundt 100 personer var natt til søndag involvert i et slagsmål i Oslo sentrum.

MASSESLAGSMÅL: Rundt 100 personer var natt til søndag involvert i et slagsmål i Oslo sentrum.

Ifølge politiet startet masseslagsmålet utenfor McDonald's i Storgata der det skal ha vært en konfrontasjon mellom vektere og ungdom.

Aggressive ungdommer

Slagsmålet gikk over styr og politiet anslår at om lag 100 personer var på stedet under hendelsen. Flere av dem var svært aggressive mot politiet.

– Politiet ser svært alvorlig på dette. Det er en utsatt stilling politiet har og særlig da de er i Oslo sentrum på nattestid. Det er svært mange mennesker, det er uteliv og de har krav på et effektivt vern i sin stilling.

Politiet ser svært alvorlig på at det da blir utøvet vold i forbindelse med tjenesteoppdrag, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt Nina Henrichson Kresse til NRK.

Tilkalte ekstra bistand

– Det er ikke vanlig at aggresjonen snur seg mot politiet, sier Gjermund Stokkli, operasjonsleder i Oslo politidistrikt.

Natt til søndag var det en rekke slagsmål i og rundt sentrum.

Ved to av tilfellene måtte patruljene tilkalle ekstra bistand for å roe gemyttene.

– Stort sett er det en del ordensforstyrrelser og slåsskamper mellom personer i Oslo natt til søndag. Når politiet kommer blir det raskt slutt, men det skjedde ikke i natt. Det er uvant, sier Stokkli.

Laster Twitter-innhold
Masseslagsmål i Oslo

PÅGREPET: Politiet pågrep flere personer i forbindelse med en rekke slåsskamper natt til søndag. I Stenersgata ble to personer pågrepet.

Foto: Daniel D. Laabak / tipser.no
Masseslagsmål i Oslo

SLAGSMÅL: Esktra patruljer ble tilkalt til slagsmål i Stenersgata ved Oslo Spektrum.

Foto: Daniel D. Laabak / tipser.no

Ordinær bot er 13 000 kroner

Bøtene som ble gitt i natt er av varierende størrelse, alt etter hva slags forhold det ble gitt for.

På generelt grunnlag sier politiet i Oslo at en person som bøtelegges for ordensforstyrrelse kan få 13 000 kroner i bot.

Dette er en ordinær bøtesats, men er ikke ufravikelig og gjelder hvis det er snakk om ett tilfelle. Det samme bøtenivået gjelder for en person som ikke etterkommer pålegg fra politiet.

Pågrepet for å ha sparket politihund

I Storgata gikk et masseslagsmål med rundt 100 personer til stede over styr.

Én person ble pågrepet for å ha sparket en politihund. Fire personer ble innbrakt for ordensforstyrrelser, mens flere ble bortvist fra stedet,

– Det var stort sett unge rusede personer, og mange av dem var veldig aggressive mot politiet, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.

I Stenersgata ved Oslo Spektrum blandet flere personer seg inn i en allerede pågående slåsskamp. Også her måtte politiet tilkalle bistand fra flere patruljer.

– De to hendelsene er litt spesielle. Det er ikke vanlig at man har en så aggressiv tone mot politiet. Trenden vi har hatt i natt er ikke hyggelig, sier Stokkli.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ