Thorbjørn Jagland med krass kritikk av Aftenposten på Facebook

– Akkurat i disse dager legger Aftenposten ut artikler som er så ærekrenkende at det tar pusten fra oss, skriver generalsekretæren i Europarådet på Facebook.

Thorbjorn Jagland

KRITISERER AVIS: I et Facebook-innlegg tirsdag kveld retter Thorbjørn Jagland kraftig kritikk mot Aftenpostens artikler om Aserbajdsjan og Europarådet.

Foto: Petros Karadjias / AP

I et langt innlegg på Facebook som har overskriften «Hanne og jeg har fått nok», retter tidligere Arbeiderparti-leder og generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland krass kritikk mot Aftenposten, og sier avisens artikler om ham er en belastning som overgår det meste.

– Akkurat i disse dager legger Aftenposten ut artikler som er så ærekrenkende at det tar pusten fra oss, skriver Jagland.

Uenig med Aftenposten

Jagland refererer til en artikkel i Aftenposten søndag om hvordan Aserbajdsjans ambassadør, Arif Mammadov, flere ganger tok opp hjemlandets såkalte kaviardiplomati med generalsekretær Jagland, uten at han foretok seg noe.

Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i Aftenposten sier til NRK at avisens saker er «godt dokumentert og baserer seg på intervjuer med et femtitalls kilder, både skriftlige og muntlige.»

– Vi har et bredt og godt kildegrunnlag for artikkelen. Påstander om svertekampanje må stå for hans egen regning, sier Strøm-Gundersen.

– Jeg mener at en mann i hans posisjon må finne seg i kritisk journalistikk.

Ambassadør-sak

Politikerne i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) ble ifølge Aftenposten vartet opp med blant annet rådyre luksusreiser og rene pengeoverføringer.

Hensikten skal ha vært å kjøpe deres lojalitet og stemmer i parlamentarikerforeningen, skriver avisen. Tidligere ambassadør fra Aserbajdsjan, kaller kaviardiplomatiet korrupsjon.

– I mange måneder har jeg forsøkt å forklare Aftenposten at jeg ikke kunne møte en avhoppet ambassadør fra Aserbajdsjan, men de mener at dette var fordi jeg ikke ville ha informasjon fra ham, skriver Jagland.

I Facebook-innlegget sier han at Aftenposten har stilt han spørsmål på e-post, og at han tilbød seg å stille til et intervju i Oslo, men hevder det ikke var av interesse for Aftenposten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger