Vil legge ned barne- og likestillingsombudene

Leder i Oslo Høyre, Michael Tetzschner, mener barne- og likestillingsombudet helt har misforstått hva et ombuds rolle er.

Michael Tetzschner (H)
Foto: Høyre

– De er blitt statsfinansierte synsere, med en forkjærlighet for venstresiden, sier Tetzschner.

Som belegg for sine påstander om at Norge har det best uten barneombudet og likestillings- og diskrimineringsombudet, siterer Tetzschner fra de to ombudenes nettsider. Han liker for eksempel dårlig Barneombudets vurderinger av gratis skolemat i grunnskolen.

– Burde meldt seg inn i politiske partier

– De gjør rene politiske vurderinger, og da har de ikke helt forståelse av hva et ombud skal være, sier Tetzschner, som mener de heller skulle meldt seg inn i politiske partier, og slutte å dytte på folk politiske vurderinger.

– Når vi kommer med standpunkt så er det jo ikke i et vakuum, sier kommunikasjonssjef hos likestillings- og diskrimineringsombudet, Ingeborg Grimsmo.

– Vi synser ikke

– Det vi gjør er ikke synsing, men begrunnet i faglig kunnskap. Og hvem som helst kan gå inn og lese våre rapporter og se hvilken dokumentasjon som er samlet, Det viser grunnlaget for våre meninger, sier Grimsmo.

– Man får si at disse ombudene, disse politiserte kommissærene, er så gjennomsyret av vanlig politisk synserier at de er best med å bli nedlagt, sier Tetzschner.

Barneombud Reidar Hjermann ville ikke kommentere saken overfor NRK, og i dagens Politisk Kvarter på P1 klokken 07.45 møter Michael Tetzschner Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger