Rettssaken mot Anders Behring Breivik starter trolig 10. april

Rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik (32) starter trolig rett over påske neste år.

Vakthold utenfor Oslo tingrett

Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik vil trolig bli holdt i Oslo tinghus og den mest sannsynlige oppstartsdatoen er 10. april.

Foto: Johansen, Erik / Scanpix

– Vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe helt sikkert, men vi arbeider ut fra en mulighet for at rettssaken kan starte rundt 1. april neste år, opplyser avdelingsdirektør Erling Moe i Domstoladministrasjonen til VG Nett.

Kan starte 10. april

Siden det vanligvis ikke avvikles større rettssaker i påskeuken er det trolig mer sannsynlig at norgeshistoriens største straffesak innledes tirsdag 10. april.

Påtalemyndigheten skal i løpet av november varsle Oslo tingrett slik at saken kan forhåndsberammes. Det har hele tiden vært en uttalt målsetting at saken skal være ferdig før sommeren neste år.

– Da må vi i gang i andre kvartal, og perioden rundt påsketider er et sannsynlig tidsrom, sier sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett.

Tre alternativer

Det er fortsatt ikke tatt noen beslutning om hvor rettssaken skal avvikles. Etter det VG erfarer er det mer og mer som heller mot at rettssaken avholdes i Oslo tingrett.

Sorenskriver Geir Engebretsen sier til avisa at tingretten vurderer tre alternativer:

Et passende konferansesenter, hotell eller lignende lokale.

* Bygge opp en helt ny rettssal i Oslo-området,

* Bruke eksisterende lokaler i Oslo tingrett. Dette alternativet forutsetter en ombygging.

– Dette er en lang prosess. Vi ønsker å diskutere alternativene både med akoratet, bistandsadvokater, forvsarer og politiet før vi tar en endelig beslutning, sier Engebretsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger