NRK Meny
Normal

Terrormistenkt skal ha kontaktet bekjente i Norge: – Sa hun skulle sprenge seg

Da den norske kvinnen kontaktet bekjente i Norge og sa hun ville bli selvmordsbomber slo PST terroralarm.

Etterlyst norsk kvinne og IS-krigere i Syria

ETTERLYST: Kvinnen på bildet til venstre er nå etterlyst internasjonalt av PST, som frykter at hun ville bli selvmordsbomber. I et intervju med TV2 avviser kvinnen dette.

Foto: Reuters/Privat

Det opplyser kilder til NRK. Torsdag meldte svenske medier at Politiets sikkerhetstjeneste har etterlyst en 19 år gammel kvinne via Interpol. PST mistenkte at kvinnen skulle sprenge seg selv. Nå kan NRK fortelle hva som var bakgrunnen for etterlysningen.

Etter det NRK kjenner til skal kvinnen ha røpet sine terrorplaner da hun var i kontakt med bekjente i Norge. 19-åringen skal nylig ha informert dem om at hun ville bli selvmordsbomber.

Da PST ble klar over dette skal de ikke ha turt annet enn å varsle via Interpol.

– Bekymret for IS-tilknytning

Det skal ha vært familie og venner som mistenkte at 19-åringen ønsket å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten (IS), etter at hun reiste fra Norge i desember i fjor. Hvem som meldte fra om kontakten som skal ha utløst terroralarmen, er ukjent for NRK.

– Det stemmer at vi var bekymret for at hun hadde planer om å bli selvmordsbomber, sier seniorrådgiver i PST, Martin Bernsen.

– Hvordan ble PST varslet om de angivelige planene?

– Det kan vi ikke kommentere, svarer Bernsen.

Avviser terrorplaner

Etter det NRK erfarer skal kvinnen nå befinne seg i Syria, noe hun selv avviser. Til TV 2 sier hun at hun er på ferie i Tyrkia med ektemannen og skal studere arabisk – og svarer følgende på direkte spørsmål om hun har planer om å sprenge seg selv:

– Er du gæren? Jeg er muslim. Islam tillater ikke det. Jeg er i Tyrkia med min mann og skal studere arabisk.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med 19-åringen og hennes familie uten å lykkes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger