NRK Meny
Normal

Terrordømt 24-åring anker dommen

Ishaq Ahmed (24) anker dommen på åtte års fengsel for å ha deltatt i terrorhandlinger.

Terrordømt sønn med pistoler

DØMT: 24 år gamle Ishaq Ahmed hevder selv at han dro til Syria for å bidra på sin måte i opprøret mot president Bashar al-Assads regime.

Foto: PST

– Anken gjelder skyldspørsmålet i begge tiltalepostene, opplyser Ahmeds forsvarer, Thomas Randby.

24-åringen var tiltalt for å ha deltatt i terrorhandlinger i Syria og for å ha inngått et såkalt forbund med andre fremmedkrigere (se faktaboks). Mandag 13. juli falt dommen i saken.

– Bidra i opprøret mot Assad

Thomas Randby

FORSVARER: Thomas Randby er 24-åringens forsvarer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Min klient hevder at tingretten har vurdert bevisene feil. Han er domfelt for handlinger han ikke har begått, sier Randby.

– Hvordan beskriver han selv dommen og straffutmålingen?

– Han er skuffet over og uenig i tingrettsdommen. Han opplever straffutmålingen som en helt urimelig reaksjon, ut fra at han har reist til Syria for på sin måte å bidra i opprøret mot president Bashar al-Assad og hans regime, sier Randby.

Strengere straff for forbund

Påtalemyndigheten mener at Ahmed har vært tilknyttet de ytterliggående organisasjonene Den islamske stat (IS) og Jabath al-Nusra, samt en tredje gruppering utelukkende bestående av fremmedkrigere.

Saken mot 24-åringen er den andre saken med norske fremmedkrigere fra Syria som går for en norsk rett. I mai ble tre personer dømt til fengsel i inntil fire år og ni måneder for tilknytning til IS.

Den strenge dommen mot Ahmed – åtte års fengsel – begrunnes av tingretten med at 24-åringen skal ha inngått et forbund med andre jihadister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger