Telenor-sjef avslørt i kommentarfelt til Wimp-test

Telenor-sjefen likte overhodet ikke anmeldelsen av tjenesten han har vært med å utvikle. Derfor angrep han journalisten anonymt i kommentarfeltet.

Debatt-Ipod1.no

Telenorsjefen ble avslørt i kommentarfeltet på anmeldelsen. På Twitter omtales saken som wimpgate.

Foto: Faksimile

En sjef i Telenor, som har vært sentral i utviklingen av musikktjenesten Wimp for Iphone, ble avslørt etter å ha angrepet en journalist på nettstedet Ipod1.no.

Wimp er streamingtjeneste for musikk, og skal ta opp konkurransen med blant andre Spotify.

Nettstedet Ipod1.no har testet Telenors nye applikasjon. I kommentarfeltet under testen blir journalisten utsatt for krass kritikk av en leser som går under navnet «prudent».

«Prudent »reagerer på journalistens kroniske favorisering av Spotify, og skriver at han er lei av alle disse inkompetente testene.

Kan egentlig ikke skjønne hvorfor de lot deg av alle mulige teste.

Prudent

Litt lenger ned i kommentarfeltet klarer journalisten å avsløre hvem «prudent» er. «Prudent » prøver først å benekte at han jobber i Telenor, men etter hvert legger han seg flat og innrømmer at han er musikkansvarlig for Telegiganten.

– Ja, det stemmer at jeg er spill- og musikkansvarlig i Telenor og i den forbindelse har jeg jobbet tett med de som har laget WiMP, skriver han.

Omtales som Wimpgate

På nettstedet twitter får saken stor oppmerksomhet og blir omtalt som #wimpgate . Flere undrer seg over denne måten å opptre på.

Skjermdump fra Twitter

Wimp sier også unnskyld via Twitter.

Foto: Faksimile

Eirik Solheim er medieutvikler i NRK og prosjektleder for NRKbeta.no. Han mener musikksjefen i Telenor opptrer svært uryddig.

– Det må være lov å opptre anonymt i enkelte sammenhenger, men i denne sammenhengen blir det helt feil, sier Solheim.

Nettverden er ikke nådig

– De som bruker Facebook og Twitter mye liker ikke at man opptrer anonymt på vegne av andre, mener Solheim.

Han kan godt forstå at Telenor-sjefen blir kritisert etter han ble avslørt som Telenor-ansatt.

– Det er nettopp fordi han opptrer på vegne av et stort kapitalsterkt selskap at dette blir dårlig mottatt i nett-verden. Hadde han represtentert et mindre, ukjent selskap, ville kanskje ikke saken fått så mye oppmerksomhet på nett, sier Solheim.

- Har gjort noe dumt

Telenor-sjefen ønsker ikke å kommentere saken når NRK.no ringer, og henviser til presseansvarlig i Telenor, Atle Lessum.

– Det er ikke sånn vi skal opptre. Hvis vi skal delta i en diskusjon som Telenor-ansatt skal vi opptre åpent og ærlig, og med riktig identitet, sier Lessum.

Lessum ønsker ikke å si om saken vil få konsekvenser for Telenor-sjefen, men sier at han er klar over at har gjort noe dumt.

– Dette er et eksempel på hvordan man ikke skal opptre. Det er lov å gjøre dumme ting, også i Telenor, men dette skal vi diskutere internt i Telenor.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger