Taust i LO

Enda Gerd-Liv Valla avlyste Afrika-turen for å håndtere uroen i LO, har hun heller ikke i dag uttalt seg til media, og nå øker presset.

Det er stille i Folkets Hus, LOs høyborg i Oslo
Foto: NRK

De fleste fylkeslederne i LO er kritiske til Vallas håndtering av Yssen-saken og mener at hun må ta grep for å roe ned situasjonen.

Også i Arbeiderpartiet er det uro, og mange spør seg om Valla kan lede partiets valgkomité.

Aps stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland mener at Valla må gå av som LO-leder hvis anklagene mot henne er riktige og sier at Valla heller ikke bør ha verv i Arbeiderpartiet.

Må rydde opp

Han sier også at det bare er Valla som kan løse opp denne floken, og at hun kan  gjøre det ved å legge seg flat og beklage. Hvis hun ikke gjør det så har hun ingen mulighet til å forbli LO-leder, sier Klungland.

Valla er i dag medlem av Aps sentralstyre og det er vanlig at LO-sjefen leder Aps valgkomité, men Klungland er skeptisk til om hun kan fortsette.

Og bare to av partiets fylkesledere tar direkte til orde for at Valla bør lede partiets viktige valgkomité, som blant annet foreslår ledelse og sentralstyre for Arbeiderpartiets landsmøte i april.

– Jeg ser ikke noen grunn til at Valla ikke skal lede valgkomiteen. Hun gjorde en svært god jobb da hun ledet valgkomiteen sist, sier Signe Øye, leder i Østfold Ap, til NTB.

Oslo Ap-leder Jan Bøhler ga uttrykk for det samme tidligere i uka, men de to er trolig i mindretall.

15 av 19 fylkesledere har kommentert spørsmålet over NTB eller andre medier, og de aller fleste vil nå vurdere LO-lederens rolle i Aps organer.

Se video: Presset av Ap og egne forbund

SISTE NYTT

Siste meldinger