Tatt med amfetamin for 50 millioner

Et av norgeshistoriens største amfetaminbeslag ble gjort natt til 16. januar. Amfetamin for 50 millioner ble funnet gjemt i trailerdekk.

Amfetamin-beslag

110 kilo amfetamin ble funnet i dette trailerdekket.

Foto: Politiet

Gjemt i vogntogets reservehjul ble det funnet opp mot 110 kilo amfetamin. Fire menn er fengslet etter at tollvesenet i januar slo til mot en trailer på Svinesund.

Etterforskningen har til nå vært holdt hemmelig, men politiet bekrefter NRKs opplysninger.

– Det ble gjort et betydelig beslag av amfetamin, sannsynligvis mellom 100 og 110 kilo, sier leder av seksjon for organisert kriminalitet i Oslo-politiet, Einar Aas.

– Hva kan du si om hvordan denne lasten kom inn til Norge?

– Lasten var en del av en legal trailertransport, og beslaget ble avdekket da vogntoget ble tatt til side av tollvesenet. Stoffet var plassert i slitte reservehjul under selve lasterommet i vogntoget, sier Aas.

– Utgangspunktet var et vogntog som fraktet bananer, legger han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Amfetamin-beslag

Narkotikaen har en antatt gateverdi på minst 50 millioner kroner.

Foto: Politiet

Hovedmann på frifot

Narkotikabeslaget er et av de største enkeltbeslagene her i landet noensinne, og større enn hele fjorårets beslag av amfetamin i Oslo.

– Dette er et stort beslag uansett hvordan du regner, over 100 kilo amfetamin i norsk målestokk er mye, sier politiinspektøren.

Fire menn er varetektsfengslet i kjølvannet av narkotikaavsløringen, den nederlandske trailersjåføren og tre menn fra Litauen.

– Vi mener litauerne utgjorde mottaksapparatet, sier Aas.

Samarbeider med Nederland

– Norsk politi samarbeider med hollandske politimyndigheter og Europol, og det er foretatt både ransakinger og avhør i Nederland, forteller han videre.

Etter det NRK forstår mener politiet at hovedmannen bak amfetaminpartiet fortsatt er på frifot, og at han befinner seg i utlandet.

– Det kanskje mest interessante nå er den videre etterforskningen i Nederland, avslutter Aas.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger