NRK Meny
Normal

Tar sommerferie etter timevis med krangling

Aps Martin Kolberg har fått nok av det han mener er dobbeltspill av Frp. Det ble en høylytt avslutning i Stortingssalen før representantene tok sommerferie.

Martin Kolberg i Stortinget

Da Syria-avtalen skulle debatteres på Stortingets siste dag før sommerferien, ble det langvarig krangling.

– Hvor lenge orker Høyre å finne seg i en slik opptreden fra sin regjeringspartner? undret Arbeiderpartiets Martin Kolberg fra Stortingets talerstol da Syria-avtalen skulle debatteres.

Fredag var siste dag i Stortingets vårsesjon, og det ble langt fra en fredelig sommeravslutning. Det startet med at Frps Christian Tybring-Gjedde gikk i strupen på regjeringskollega Trond Helleland, parlamentarisk leder i Høyre.

Tybring-Gjedde mener Høyre har brutt regjeringas samarbeidsavtale, og ordskifte dem imellom fikk begeret til å renne over for Kolberg.

– Jeg vil si det slik at hadde det ikke vært så alvorlig, kunne det ha vært god underholdning. Frp-koden har blitt et politisk begrep. Det handler om å si en ting og gjøre noe annet.

Mener «Frp-koden» kom tydelig frem

Han har ingenting til overs for at påstandene fra Tybring-Gjedde ikke blir tilbakevist av ledelsen i Frp.

– Det er ingen andre i Frp som tar til ordet for noe annet. Enten er det ingen kontroll i Frp eller så er det en bevisst måte å opptre på.

Kolberg viste til at Frps stortingsgruppe i pensjonsforliket gikk mot regjeringas forslag. Han mener dagens verbale angrep fra Tybring-Gjedde føyer seg inn i rekken av et dobbeltspill fra regjeringspartiet.

– Vi har visst det lenge, men i dag har vi fått presentert Frp-koden på en tydeligere måte og i en helt spesiell sammenheng.

Vil ikke si om hun er enig

Siv Jensen

Leder i Frp, Siv Jensen, vil ikke svare på om hun støtter partifelle Christian Tybring-Gjedde i hans kritikk av Høyre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Der det behov for å diskutere innholdet i en avtale, gjør man det med avtalepartnerne sine, er Frp-leder Siv Jensens tilbakemelding på Kolbergs utspill.

Hun vil ikke si offentlig om hun støtter sin egen partifelles kritikk av Høyre.

– Tybring-Gjedde og jeg er enige om at dette er en vanskelig sak. Det har vi ment hele tiden og da er det ikke noe rart at vi tar til motmæle.

– Han sier han er svært skuffet over Høyre, er du det?

– Dette er en sak hvor det har oppstått uenighet mellom Høyre og Frp, det har hverken Høyre eller Frp lagt skjul på. Men gjennomgående er det et godt samarbeid mellom de partiene.

– Spørsmålet var om du er skuffet over Høyre?

– Dette er en sak hvor vi er uenige, jeg synes det er helt greit at uenighet kommer til overflaten. I den grad vi har behov for å snakke om noe mer, gjør vi det oss imellom. Ikke i Stortingssalen eller i NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger