Normal

Tamilsk journalist trues i Norge

En norsk-tamilsk journalist ble for få uker siden banket opp av tamiler utenfor Stortinget.

Nadarajah Sethurupan

Nadarajah Sethurupan

Foto: NRK

- Det er de tamilske tigrene i Norge som står bak truslene mot meg, hevder journalisten.

Nadrajah Sethurpan kom til Norge for åtte år siden, og har dekket fredsprosessen på Sri lanka, som var initiert av Norge.

- Direkte drapstrusler

De to siste årene i Norge har han motatt flere trusler fra det han mener er representanter i Norge for de tamilske tigrene.

- Jeg oppfatter dette som direkte drapstrusler, sier Sethurpan til NRK.

- For få uker siden ble jeg fortalt utenfor USAs ambassade at dette er en siste advarsel til meg og min familie. «Stopp dine skriverier», var beskjeden, forteller journalisten.

- De tamilske tigerene liker ikke det jeg skriver, de prøver å terrorisere meg fra å skrive, og det finner jeg meg ikke i, sier han.

- Truer de som ikke går i takt

15. mai utenfor Stortinget ble han med makt holdt av flere tamilske ungdommer, og sparket i magen og i testiklene. Han klarte å få tak i en norsk politimann, og fikk anmeldt forholdet.

- Tigrene er mektige i Norge, og de holder den tamilske befolkningen i et jerngrep. Alle som ikke vil gå i takt, risikerer å bli truet av Tigrene, forteller han.

Flere ganger har han politianmeldt truslene, men foreløpig skjer det ingenting.

Militert slått i Sri Lanka

Han er redd truslene fra tigrene vil fortsette mot ham i Norge, selv om tigrene på Sri Lanka er militært slått .

- Det pågår nå en maktkamp innad hos tigrene, og de ytterliggående som ønsker å fortsette kampen kan godt vinne, forteller han.

Derfor tror han at også truslene mot han og andre tamler i Norge som ikke vil underkste seg Tigrenes vilje, kan komme til å fortsette.

Mange forteller om trusler

NRK fortalte i helgen om 12 tamiler som alle hadde opplevd historier om trusler og pengeutpressing fra de tamilske tigrene i Norge .

De 12 skal nå prøve å få et møte med politidirektør Ingelin Killengren, for å få politiet til å ta disse truslene på alvor.

Helt siden starten på 90 tallet har tamiler i Norge anmeldt trusler til politiet, men så godt som alle sakene har blitt henlagt.

- Vi må få politiet til å ta disse truslene alvorlig, sier en av de 12 tamilene til NRK.

Benekter vold og trusler

Etter at NRK i flere artikler har fortalt om tamiler i Norge som føler seg truet av tigrene, har mange norsk-tamiler kontaktet NRK for å fortelle en annen historie.

De mener de tamilske tigrene ikke er aktive i Norge, og forteller at når de har engasjert seg med demonstrasjoner mot krigen i hjemlandet er det fordi de er opprørt over overgrepene som skjer mot tamiler på Sri Lanka, og ikke fordi noen truer dem til å delta.

Les mer:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger