Hopp til innhold

For nordisk fotball - og Brann

- Viktigheten av Royal League for skal ikke undervurderes, president. Det sa Heikki Holmås (SV og Brann) fra Stortingets talerstol i dag, ikledd Brann-drakta.

 

Heikki Holmås

Heikki Holmås entret Stortinigets talerstol i Brann-trøya.

Foto: NRK

Nedleggelsen av Royal League var "knaggen" han trengte for å trekke i Brann-drakt og bruke talerstolen til å snakke fotball, for å feire at "gullet e' kommet hem".

Brannsupporter og SV-politiker Heikki Holmås stakk av med oppmerksomheten under dagens stortingsdebatt om årsrapporten fra Nordisk Råd. For å feire Branns første seriegull på 44 år entret han talerstolen iført Brann-drakt, noe som åpenbart strider mot Stortingets klesreglement.

Nordisk fotball

- For oss som ikke har opplevd at Brann har vunnet seriegull, så er dette større enn å vinne cupen, sa Holmås.

Siden stortingsdebatten egentlig handlet om nordisk samarbeid, tok han til orde for at norske politikere skal kjempe for en felles nordisk fotball-liga.

- Normalt sett skulle gårsdagens seriegull også bety at Brann er kvalifisert til Royal League, men jeg forstår at Norges Fotballforbund ikke lenger ønsker seg en slik nordisk fotballcup.

- Jeg foreslår at de som i fremtiden skal reise til Nordisk Råds møter skal ta til orde for en sterk nordisk offentlighet som gjør at vi også får en nordisk fotball-liga. I fremtiden kan Brann også bli nordiske mester, smilte Holmås.

Valgt inn fra Oslo

SV-politikeren fremsto som en ganske beskjeden bergenser siden han droppet både "nystemnten" og andre bergenssanger som ellers fremføres obligatorisk av erkebergensere som skal feire Branns triumf.

Også flere andre politikere gratulerte bergenslaget med seriegull fra talerstolen.

Bergenseren Holmås er valgt inn på Stortinget fra Oslo, men styrer altså unna byens stoltheter Lyn og Vålerenga. Det hører også med til historien at stortingspresidenten unnlot å refse Holmås for brudd på klesreglementet, noe som kanskje kan føre til at flere politikere stiller i fotballsdrakt i fremtiden?

- Presidenten er litt usikker på hva debatten dreier seg om. Jeg leser at tittelen er "Nordisk samarbeid". Det er mulig at denne debatten heller bør tas i Norges Fotballforbund, var svaret fra møteleder og stortingspresident Eirin Fallet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger