Hopp til innhold

Syrisk TV: Regjeringsstyrker inntar Palmyra

Syriske regjeringsstyrker skal være i ferd med å innta sentrum av Palmyra. Ifølge statlig syrisk TV kjemper Assad-lojale soldater nå mot IS-soldater inne i byen.

Sprenging av tempel i Palmyra.

OLDTIDSMINNER SPRENGT I FILLER: I august i fjor sprengte IS et oldtidstempel i Palmyra. Nå kan terrorgruppa være i ferd med å miste kontrollen over byen.

Foto: Uncredited / Ap

Det melder Reuters i 11.30-tiden torsdag.

Tidligere i dag ble det meldt at syriske tropper bare sto en knapp kilometer fra bykjernen.

– Syriske regjeringsstyrker er nær ved å gjenerobre Palmyra. Regjeringsstyrker står nå en kilometer fra hjertet av byen, opplyser en syrisk tjenestemann og en opposisjonskontrollert overvåkingsgruppe.

Varsler «overveldende seier»

Guvernøren i Homs, Talal Barazi, opplyser til AP at den syriske hæren har bestemt seg for å storme Palmyra fra tre retninger etter at miner og eksplosiver er fjernet fra alle veier som fører inn til sentrum av byen.

– I løpet av de neste 48 timene kan vi være vitne til en overveldende seier i Palmyra, sier Barazi.

Hæren skal forsøke å beskytte det som er mulig av monumenter og arkeologiske steder.

Laster Twitter-innhold

Ber sivile forlate bykjernen

Ekstremistgruppa IS skal torsdag ha bedt de rundt 15.000 sivile som er igjen i byen, om å flykte.

– IS oppfordret i høyttalere sivile som fortsatt er i Palmyra, om å reise, siden kampene har nådd utkanten av byen, opplyser eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) torsdag formiddag.

Den syriske hæren og allierte militser innledet i starten av mars frammarsjen mot Palmyra med hjelp fra intense russiske luftangrep

Laster Twitter-innhold

200 IS-soldater drept

Den britisk-baserte eksilgruppa sier regjeringsstyrkene må vente tøff motstand fra IS-ekstremister når de forsøker å trenge inn i bykjernen.

Mer enn 200 IS-soldater skal allerede ha blitt drept i de innledende kampene. Tapstallene for regjeringsstyrkene er ikke offisielle, men et tyvetalls soldater skal ha mistet livet i flere selvmordsaksjoner.

I Palmyra har IS ødelagt mange av byens relikvier fra den romerske perioden, inkludert det 2000 år gamle Temple of Bel og den ikoniske Arch of Triumph. Dusinvis av syriske soldater og dissidenter er drept.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger