Sylvi Listhaug konstituert som nestleder i Frp

Listhaug blir konstituert som første nestleder fram til landsmøtet neste vår, og Solvik-Olsen skal jobbe fra USA som partiets andre nestleder.

– Jeg er veldig ydmyk og glad for at jeg har fått oppgaven, sier Listhaug. Mandag ble hun konstituert som nestleder i Frp.

Under et møte i Fremskrittspartiets sentralstyre mandag ble det bestemt at Listhaug tar over rollen som første nestleder i partiet inntil videre.

Den tidligere innvandringsministeren sier at hun er ydmyk og glad for å ha blitt enstemmig valgt av sentralstyret.

– Jeg skal fortsette å være meg selv. Jeg er en tydelig politiker. Ofte opplever jeg at det jeg sier blir vridd og vrengt på, sier Listhaug og legger til:

Men det er viktig å være tydelig. Folk er opptatt av å forstå hva politikerne sier.

Sylvi Listhaug er konstituert som nestleder i Fremskrittspartiet

– Jeg kommer til å fortsette å være meg selv, sier Sylvi Listhaug om hennes nye rolle.

Solvik-Olsen skal jobbe fra USA

Sentralstyret bestemte også at Ketil Solvik-Olsen fortsetter som partiets andre nestleder. Torsdag forrige uke trakk han seg som samferdselsminister for å bli med kona og barna til USA, men han skal nå likevel fortsette å være aktiv i partiet.

Sylvi Listhaug overtar som nestleder i Frp og Ketil Solvik-Olsen får fortsette mens han er i USA, kom sentralstyret i Frp fram til mandag.

Solvik-Olsen er fornøyd med partiets nye ledertrio.

– At vi nå har den mest kvinnedominerte partiledelsen viser at Frp har utviklet seg mye og ser framover, sier Solvik-Olsen.

Partiledelsen sitter fram til neste vår, da en ny ledelse skal velges på partiets landsmøte.

– Stolt av at vi nå har den mest kvinnedominerte ledelsen i norsk politikk, sier Ketil Solvik-Olsen.

Tar over etter Sandbergs Iran-bråk

Listhaug tar over etter Per Sandberg, som 13. august ga seg både som fiskeriminister og første nestleder som følge av bråket etter Iran-ferien i sommer. Tidligere i august fortalte kilder til VG at partileder Siv Jensen og Listhaug avklarte nestlederspørsmålet allerede før avgangen til Per Sandberg ble kjent.

20. mars i år gikk Sylvi Listhaug av som justisminister. Hun er i dag stortingsrepresentant i helse- og omsorgskomiteen.

Nå sier Listhaug at hun gleder seg til å reise rundt i landet og forberede seg på valgkampen til neste års kommunevalg. Siv Jensen tror Listhaug passer bra til jobben.

– Integrering blir et viktig tema i kommunevalget, for det er kommunene som møter de store utfordringene med mangelfull integrering. Sylvi har et sterkt engasjement på dette området, det er hun kjent for og det er en styrke, sier partilederen.

Jensen om Listhaug-valget: – Vi brukte ikke veldig lang tid på den beslutningen

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger