NRK Meny
Normal

Sykehusstreiken trappes opp

YS trapper opp streiken ved norske sykehus kraftig fra mandag 5. juli.

Ullevål

Ullevål sykehus er rammet av streiken.

Foto: Odd Iversen / NRK

YS-forbundet Delta vil ta ut 80 nye medarbeidere i Oslo, 16 i Kristiansand, åtte i Førde, 14 i Tromsø og 28 i Helse Bergen. 190 sykehusansatte har streiket siden tirsdag morgen, og førstkommende mandag tar forbundet ut 146 nye arbeidstakere.

Amulansepersonell

De fleste er ambulansepersonell.

Dette vil ramme sykehusene hardt, og dette kan tvinge myndighetene til å innføre tvungen lønnsnemnd.

YS-forbundet Parat vil ta ut seks nye medlemmer ved Oslo Universitetssykehus og fem medlemmer i Sykehuspartner. Parat vil etter dette ha 28 medlemmer i streik.

Grupper som er tatt ut i streik er ambulansepersonale, helsesekretærer, kokker, audiografer, portører, hjelpepleiere og andre administrative grupper.

YS-forbundet Bibliotekarforbundet har tatt ut ett medlem ved Oslo universitetssykehus.

Lik lønn for likt arbeid

- Vi er opptatt av å ramme arbeidsgiver og beklager de ulempene påfører tredjepart som følge av streiken. Vi understreker at streiken ikke skal medføre fare for liv og helse, sier forhandlingsleder Erik Kollerud i YS-forbundet Delta.

Hovedkravet for YS Spekter er likt lønn for likt arbeid for ansatte i offentlig sektor. De mener at tilbudet på minstelønnssatsene er lavere enn resultatet i kommunal sektor, og at dette vil få som konsekvens at en hjelpepeleier på sykehus kan tjene mindre enn en hjelpepleier på sykehjem.

De ønsker også at ambulansemedarbeidere med paramedic-kompetanse skal likestilles lønnsmessig med andre høyskolegrupper.

LES OGSÅ: – Det har vært en veldig travel vår

LES OGSÅ: Pasientar overraska over streiken

LES OGSÅ: Ny streik rammer UNN

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger